Azzaro Chrome Eau de Toilette Review

Azzaro Chrome Eau de Toilette review
Last updated: juni 7, 2024

Azzaro Chrome is een erg goedkope eau de toilette (meestal) die goed ruikt en goed presteert. Het is misschien niet ieders kopje thee, maar ik denk dat het behoorlijk veelzijdig en aangenaam is, zolang het niet te veel wordt gebruikt.

Dat Chrome een top product is, merk je aan de populariteit. Als je op zoek bent naar een goedkope(re) alledaagse geur, is dit gewoon een blinde koop. Je kan deze het hele jaar door dragen, met prestaties en een lange levensduur die je blij zullen maken.

De citrus- en bloemenopening is geweldig, net als CK One. Maar ik vind dat wanneer het hout meer begint door te komen, deze geur echt begint te schitteren.

Goed gedaan, Azzaro!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Azzaro Chrome?

Topnoten: Rozemarijn, Ananas, Neroli (Oranjebloesem), Bergamot en Citroen
Hartnoten: Cyclamen, Koriander, Jasmijn en Eikenmos
Basisnoten: Sandelhout, Tonkaboon, Muskus, Eikenmos, Ceder, Braziliaans rozenhout en Kardemom
Seizoen: Alle seizoenen
Levensduur: 7 uur

Het eerste dat opvalt aan Chrome zijn de citrusnoten, voornamelijk een mix van citroen en ananas. Het is interessant hoe verfrissend en helder deze geur ruikt, het voelt behoorlijk scherp en fris aan. Een grote ster in het begin is de neroli.

Het is duidelijk dat deze bloem perfect samen speelt met de citrus top en wordt vergezeld door een lichte jasmijnnoot. De top lijkt erg op CK One: dat citrus/bloemige aroma heeft veel overlap met die showstopper uit de jaren ’90.

Chrome doet je denken aan heldere en zonnige dagen in de zomer. Het heeft een aquatische geur, zonder enige oceanische noten, wat een leuke kleine truc van de geest is.

Na de eerste paar minuten, waar neroli krachtig is, begint de rozemarijn door te komen met die kruidigheid. Het is vergelijkbaar met de rozemarijn in Acqua di Gio, maar dit zijn uiteindelijk behoorlijk verschillende geuren.

Het eerste uur of zo, draait echt om de citrus/bloemige geur, met een licht aquatisch en zeepachtig karakter. Gelukkig hebben ze de neroli en jasmijn niet overdreven, en hebben ze er een geen badzeepachtige geur van gemaakt. Maar die noten zijn wel nét krachtig genoeg om Chrome heerlijk te laten ruiken.

Ik hou nogal van de dry-down, en het heeft een metaalachtige sfeer zoals de naam al doet vermoeden. De noten die nu naar voren komen, zijn de verschillende houtsoorten en de musk.

De musk is niet zwaar, maar wel merkbaar. Chroom wordt een schone houtachtige geur, met citrus erop, en de bloemige noten lijken niet meer zo doortastend.

Chrome is gewoon heel levendig en doet me denken aan een zonnige zomerdag.

Het is eigenlijk helemaal geen complexe geur, maar een die schitterend als een eenvoudig fris, zeepachtig, citrusachtig, mannelijk aroma.

Sillage , Levensduur en Veelzijdigheid

Het is aanvankelijk vrij sterk, dus meer dan een paar verstuivingen zijn niet nodig. Chrome komt daarna een beetje tot rust, maar het kan overweldigend zijn als er te veel wordt gebruikt in bijvoorbeeld ene kleine ruimte.

Ik zou zeggen dat de sillage in het algemeen vrij middelmatig is, als het eenmaal tot rust is gekomen. De initiële burst zal echter voldoende vermogen leveren.

Het duurt ongeveer 7-8 uur, na 2-3 verstuivingen, voordat het een volledige huidgeur wordt. Gespoten op een t-shirt bleef Chrome nog langer doorgaan. Nog steeds een geweldige prestatie, voor de prijs.

Chrome kan gemakkelijk het hele jaar door gedragen worden. Ik vind het geweldig in de zomer, maar het is helemaal niet beperkt door het seizoen, in tegenstelling tot sommige andere geuren. Het heeft een grote veelzijdigheid voor zowel jongere als oudere mannen. Je kunt deze casual dragen, naar school, naar je werk, enz.

Ik heb dit met veel plezier gedragen als het buiten warmer was.

Het lijkt me geen geur voor het uitgaansleven, maar het levert wel complimentjes op. Het is gewoon geen ‘sexy’ geur. Geen nachtclubmonster, in elk geval. Ik zou dit ook niet formeel willen noemen en het is niet echt een luxe geur.

Plaats een reactie