De 6 Beste Kenzo Parfums Voor Mannen Die Van Fris Houden

Last updated: juni 9, 2024

Als je een beetje van mode houdt, heb je ongetwijfeld al gehoord van Kenzo – het iconische luxemerk dat in 1970 in Parijs werd opgericht door de helaas overleden Japanse modeontwerper Kenzo Takada(wiki).

De beste Kenzo-geuren voor mannen hebben een kenmerkend schoon, fris, op de natuur geïnspireerd profiel. Ze gebruiken een marien akkoord om de kust op te roepen + ingetogen hout voor een aardse basis + sprankelende roze bessen of citrus om lift toe te voegen.

Laat je niet misleiden door de schijnbaar eenvoudige samenstelling van Kenzo’s geuren: enkele van de beste parfumeurs ter wereld hebben deze verfijnde, stijlvolle en ongelooflijk mannelijke geuren gecreëerd. Ik ben er van overtuigd dat minstens eentje je nieuwe favoriete geur kan worden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Kenzo Homme Eau de Parfum

Topnoten: Marine akkoord
Hartnoten: Leder
Basisnoten: Patchouli
Seizoen: Lente/Zomer/Herfst
Levensduur: 7 uur

Kenzo Homme Eau de Parfum is een bedwelmende, zoute, mariene en door hout gedomineerde mannengeur, uitgebracht in 2022. Deze creatie van Quentin Bisch is mysterieus, verleidelijk en langdurig.

Homme EDP opent met een marien akkoord dat doet denken aan zoutnevel, zeewier en een door storm geteisterde rotskust. Het is aanvankelijk bijna medicinaal, als een geturfde Islay-whisky.

Na verloop van tijd komt er een zachte en subtiele ledernoot naar voren, waarna het opdroogt tot een duidelijk peperige, kruidige en oudh-achtige mannelijke patchouli-geur. Het lijkt sterk op Kenzo Homme Eau de Toilette Intense, alleen sterker.

Kenzo Homme Eau de Parfum is een veelzijdige geur die je in alle seizoenen kunt dragen en die het goed doet zowel overdag als ‘s nachts. De warmere momenten van de dag is waar deze echt schittert.

Het presteert goed, met solide projectie en matige sillage die een je een verleidelijke aanwezigheid geven. De ongelooflijke levensduur van 7 uur is uitzonderlijk voor een zee-geur.

Kenzo Homme Eau de Toilette

Topnoten: Marine Akkoord
Hartnoten: Pijnboom
Basisnoten: Sandelhout
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 3 uur

Kenzo Homme Eau de Toilette is een verfrissende, stijlvolle, houtachtige zeegeur, uitgebracht in 2022. Deze creatie van Christian Matthieu is energiek en tijdloos en doet denken aan een dag aan de Midellandse zee.

De opening geeft sprankelende, opvallende groene zeenoten met veel aquatisch karakter, ondersteund door frisse, houtachtige dennen die doen denken aan een wandeling langs een met bomen omgeven strand.

Het droogt op tot melkachtig en kalmerend sandelhout. Deze geur is in wezen een update van Christian Matthieu’s klassieker Kenzo Pour Homme uit 1991.

Deze geur presteert het beste bij warmere temperaturen, dus ik raad aan om hem op lente- en zomerdagen te dragen. Het is een verfrissende, kantoorveilige geur die ook goed zou werken na de sportschool.

Naar mijn mening zijn de prestaties enigszins teleurstellend, met slechts +3 uur levensduur en een matig spoor, waardoor het meer een ingehouden frisheid is.

Kenzo Homme Eau de Toilette Intense

Topnoten: Roze peper, Marine Akkoord
Hartnoten: Vijgenhout
Basisnoten: Sandelhout
Seizoen: Lente/Zomer/Herfst
Levensduur: 4 uur

Kenzo Homme Eau de Toilette Intense is een krachtige houtachtige aromatische geur uitgebracht in 2021 die een verfrissende tropische zeebries en weelderige bamboebossen oproept. Deze creatie van Quentin Bisch is zeer mannelijk, krachtig en opvallend.

Het opent met een discrete mariene noot die doet denken aan een tropisch briesje aan het strand, vermengd met de zachte, licht fruitige toets van roze peper.

Warme, bitterzoete en melkachtig groene vijgen zorgen voor een complex en opwindend midden voordat het opdroogt tot houtachtig, zoet sandelhout. Deze trendy geur lijkt het meest op Fusion d’Issey van Issey Miyake.

Deze geur is gemaakt voor warm weer. Het is het beste overdag te dragen, al zou het ook niet misstaan op zwoele zomeravonden.

Het heeft een uitstekende levensduur en je kan 4 uur draagtijd verwachten met een sterke sillage en uitstekende projectie. In intieme situaties kan het overweldigend zijn – subtiel aanbrengen is dan de boodschap.

Kenzo Aqua Pour Homme Eau de Toilette

Topnoten: Roze Bessen
Hartnoten: Walnootblad
Basisnoten: Ceder, Sandelhout
Seizoen: Lente/Zomer/Herfst
Levensduur: 4 uur

Hoewel Aqua Kenzo pour Homme Eau de Toilette een viering is van alles wat “water” is, vertrouwt deze aromatische zeegeur op plantaardige en houtachtige noten om zijn effect te bereiken.

Parfumeurs Philippe Romano en Ane Ayo hebben een frisse, verslavende en sensuele geur gecreëerd die aangenaam en makkelijk te dragen is.

Het opent met lichte, aquatische noten en naar rozen geurende fruitige roze bessen, ondersteund door zoete en romige noten van walnootblad die een kokosnoot/vanille-achtige sfeer geeft.

Het droogt op tot een verfrissende, sensuele, melkachtige en kamferachtige houtachtige basis van sandelhout en ceder. Deze geur is aangenaam en zomers zonder overdreven mannelijk te zijn en lijkt het meest op 1 Million Lucky van Paco Rabanne.

Met zijn zwoele zomerse strandvibes past deze geur het beste bij lente-, zomer- en herfstkleding. Je kunt het overdag of ‘s nachts dragen naar meer casual uitjes.

De prestaties zijn redelijk goed, dus verwacht 3-4 uur merkbare levensduur (het zal langer blijven hangen), met matige projectie en sillage .

Kenzo L’Eau Pour Homme Hyper Wave Eau de Toilette

Topnoten: Mandarijn
Hartnoten: Marine Akkoord
Basisnoten: Mos
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 5 uur

Kenzo L’Eau Pour Homme Hyper Wave Eau de Toilette (dat is een mondvol) is een jeugdige, verfrissende en intens mariene geur uitgebracht in 2020.

Deze creatie van Alexandra Monet en Olivier Cresp is aquatisch, fris en de perfecte geur om te combineren met een klassiek, mannelijk, fris wit T-shirt.

Deze geur opent met zonnige, zoete en sappig frisse mandarijn die een glimlach op je gezicht tovert, ondersteund door zachte zeenoten die doen denken aan luie zomerdagen aan het strand.

Het droogt op tot een subtiele, aardse, sensueel muskusachtige mosbasis die doet denken aan een vochtige bosbodem.

L’Eau Pour Homme Hyper Wave is een typische geur voor warm weer en ik raad het alleen aan voor lente- en zomerdagen.

Het presteert behoorlijk, met een matige projectiebel en sillagespoor. Je mag iets meer dan 5 uur draagtijd verwachten. Deze geur is perfect voor casual, informele evenementen.

Kenzo L’Eau Pour Homme Eau de Toilette

Topnoten: Yuzu, Citroen, Groene Peper
Hartnoten: Lotusblad, Mariene noot, Munt
Basisnoten: Cederhout, Muskus
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 3 uur

Kenzo L’Eau Pour Homme EDT is een pittige, zomerse frisse, kruidige, mannelijke aromatische geur. Dit is een van mijn persoonlijke favorieten!

Deze geur opent met sublieme zure yuzu en pittige, heldere citroen-citrusnoten. Het ruikt naar sprankelende zelfgemaakte limonade. Munt en lotusblad in het hart worden ondersteund door een zacht zee-akkoord dat doet denken aan de zonnige Balearen.

Het droogt op tot zacht, houtachtig, kamferachtig cederhout en dierlijke, poederachtige musk. Deze geur lijkt het meest op Paco Rabanne Aqua EDT.

Ik zou zeggen dat deze geur het beste gedragen wordt in de lente en de zomer en door zijn karakter het meest geschikt is voor de dag.

De prestaties zijn anno 2022 niet meer wat ze vroeger waren. Verwacht iets meer dan 3 uur, met een matige projectie en een intiem sillagespoor dat het meest geschikt is voor intieme aangelegenheden.

Plaats een reactie