Tijd voor een nieuw motorpak, let hier op!

Last updated: juni 12, 2024

Heb je net je motorrijbewijs gehaald en ga je voor het eerst de weg op? Of ben je juist toe aan een nieuw motorpak? Het is hoe dan ook belangrijk de tijd te nemen de juiste motorkleding te kiezen. Kleding die bijdraagt aan jouw veiligheid op de weg. Wij helpen je een handje op weg naar de juiste onderdelen, lees mee!

motorpak

De beste helm voor jou

Laten we direct ingaan op het belangrijkste: de helm. Niets is zo ongemakkelijk als een te strakke helm die een afdruk op je voorhoofd achterlaat. Dat kan serieuze hoofdpijn veroorzaken. Zorg ervoor dat de helm ECE-goedgekeurd is en nergens knelt. De pasvorm rond je wangen moet goed zijn en kijk naar de algehele vorm van je hoofd en bijpassende helm. Onthoud dat een helm doorgaans na vijf jaar vervangen moet worden omdat de binnenschaal na verloop van tijd zijn dempende werking verliest. Houd daar rekening mee bij de aanschaf van een nieuwe motorhelm.

Het motorpak

Ga voor een pak dat nauw aansluit op je lichaam. Het pak moet als een tweede huid aanvoelen, zodat de beschermende elementen op de juiste plek zitten. Daarnaast moet het pak goed zichtbaar zijn in het verkeer voor extra veiligheid. Overweeg daarom een lichte kleur of een model met reflecterende strepen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een jas en broek los te kopen. Ook hierbij geldt natuurlijk dat het lekker past en dat het moet voldoen aan waar jij het voor gaat gebruiken.

Een goed paar handschoenen

Ongeacht het weer, draag altijd handschoenen. Zorg ervoor dat je vingertoppen niet te strak zitten, maar ook niet te los. De meeste handschoenen zijn voorzien van knokkel- en vingerbescherming. Het is verstandig om zowel zomer- als winterhandschoenen te hebben. Zomerhandschoenen hebben een mesh voering voor ventilatie, terwijl winterhandschoenen water- en winddicht zijn. Voor extra comfort zijn er ook verwarmde handschoenen verkrijgbaar.

De juiste motorlaarzen

Het is cruciaal om de juiste motorlaarzen te kiezen voor de bescherming van je voeten. Neem de tijd om te bepalen welk paar het beste bij je past. Neem sokken mee die je tijdens het motorrijden draagt om te voorkomen dat de laarzen te strak zitten. Zo voorkom je koude voeten tijdens het rijden. Let er ook op dat de laarzen minstens 10 centimeter boven de enkel uitsteken om ervoor te zorgen dat je enkels goed beschermd zijn tijdens het rijden.

Plaats een reactie