Zijn sinaasappels gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Sinaasappels, lekker en gezond!

De sinaasappel is een van de bekendste citrusvruchten. De sinaasappel groeit o.a. in Spanje, Zuid-Afrika en Marokko. Wanneer de sinaasappel nog aan de boom hangt zijn ze meestal geel/groen van kleur. Door de kou ‘s nachts verkleuren ze na een poosje naar oranje. Een sinaasappel bevat veel sap, waardoor sinaasappelsap een veel gedronken sap is.

In een sinaasappel zitten veel vitaminen. Van alle citrusvruchten bevat de sinaasappel de meeste vitamine C. Naast de vitaminen zitten er ook eiwitten, koolhydraten, kalk en ijzer in de sinaasappel. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van sinaasappels de kans op mond-, strottenhoofd en maagkanker met zo’n vijftig procent verkleind.

Volgens onderzoeker Katrine Baghurst zijn de positieve effecten van de sinaasappel te danken aan de vele antioxidanten die er in te vinden zijn. Deze vangen vrije radicalen weg, al voordat ze het celweefsel aantasten. In de sinaasappel zitten de meeste antioxidanten van alle vruchten. Er zijn er minstens 170 verschillende aangetoond, waarvan er zo’n zestig behoren tot de flavonoïden. Dit zijn de meest effectieve vrije-radicalen-vangers.

Bij het kopen van sinaasappels is het belangrijk dat ze stevig en zwaar aanvoelen. Daarbij moet de schil mooi zijn en er geen schimmel op zitten.

De voedingswaarden van sinaasappels

EnergieEiwittenKoolhydratenVetVezels
Per 100g 44kcal 1g9.5g0.2g 2.1g

Plaats een reactie