Zijn mango’s gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

De mango: een gezond stuk fruit!

De mango is op de banaan na commercieel gezien het belangrijkste fruit uit de tropen. Mango’s groeien aan bomen die ruim veertig meter hoog kunnen worden. Wat veel mensen niet weten is dat de mango erg gezond is en veel lichamelijke ongemakken kan verhelpen.

De mango zit bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Deze zijn goed voor zowel lichaam als geest. Daarnaast zitten er in een mango maar weinig calorieën, eiwitten en vetten. In de mango zit Fenol, een anti-oxidant die helpt (galblaas)kanker te voorkomen. Ook helpt het eten van mango’s verstopte huidporiën te openen. Het eten van mango is sowieso goed voor de huid, het zorgt ervoor dat deze zachter wordt en meer glans krijgt.

Mango tijdens de zwangerschap

Voor zwangere vrouwen is het verstandig regelmatig een mango te eten, liefst zelfs dagelijks. De calcium en het magnesium dat in de mango zit helpt spieren ontspannen, helpt stress voorkomen en kan zelfs miskramen helpen voorkomen.

Mango bij bloedarmoede

Voor mensen met bloedarmoede is het ook goed om mango’s te eten. Dit komt door de grote hoeveelheid ijzer die er in de vrucht zit. Daarnaast helpt de vitamine C het lichaam ijzer op te nemen uit ander eten.

Mango: vol met geluk

In een mango zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd.

Overige voordelen van het eten van mango

Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van dit gezonde stuk fruit. Zo versterkt de mango uw hartspier, beschermt het u tegen hart en vaatziektes, verbetert het uw seksleven doordat uw hormonale systeem wordt verbeterd, helpt het bij het tegengaan van aambeien, obstipatie, etc.

Plaats een reactie