Zijn pannenkoeken gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Zijn pannenkoeken gezond?

Het is wereldwijd een veel gegeten product: de pannenkoek. Ook in Nederland vinden veel mensen het lekker om regelmatig pannenkoeken te eten. Een pannenkoek is een gebakken gerecht dat men maakt van melk, ei, bloem en een beetje zout. Het is zelfs zo populair, dat er veel heuse pannenkoekenhuizen zijn. Ook veel kinderen zijn gek op pannenkoeken.

Pannenkoeken zijn dus populair, maar zijn ze ook gezond?

Of een pannenkoek gezond is hangt af van verschillende factoren. Op het moment dat de pannenkoek gebakken wordt van witte bloem en ze gegeten worden met een flinke laag stroop of ander (ongezond) beleg, dan is de pannenkoek niet gezond om te eten. Er zijn echter manieren van bereiden waardoor de pannenkoek wel degelijk gezond is om te eten. Wanneer de pannenkoek wordt gebakken in weinig vet en met volkorenmeel wordt bereid, dan kan deze prima zijn om te eten. Als beleg kan bijvoorbeeld een gezonde salade gebruikt worden.

Toch moeten pannenkoeken niet te vaak gegeten worden als hoofdmaaltijd. Een pannenkoek is een rijke bron van zetmeel. Het kan daarom prima rijst of aardappelen vervangen. Toch betekent dit niet dat het een volledige maaltijd kan vervangen. Eet daarom bij de pannenkoek ook wat groenten en bijvoorbeeld kippenvlees voor de eiwitten.

Plaats een reactie