Is sinaasappelsap gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Regelmatig vers sinaasappelsap is erg gezond!

Een glas vers geperste sinaasappelsap, wie heeft het niet eens gedronken? Heerlijk bij het ontbijt, of in de zomer op het terras. Maar is sinaasappelsap eigenlijk echt zo gezond als ons vaak wordt verteld? Daar kunnen we kort maar krachtig over zijn: ja. We zullen u zo goed mogelijk proberen te vertellen waarom.

Sinaasappelsap bevat hesperidine

We zullen de belangrijkste feiten voor u op een rijtje zetten. We beginnen met het anti-oxidant hesperidine. Dit is een plantaardige stof, een flavonoïde die ook in o.a. wijn, groene thee en chocola zit. Deze anti-oxidant draagt bij aan het goed functioneren van uw bloedvaten-stelsel, waardoor de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Dit komt omdat de stof de gezondheid van kwetsbare cellen in de bloedvaten kan verbeteren. Hierdoor wordt o.a. de kans op verstoppingen in de bloedvaten kleiner. Ook de kans op beroertes wordt aanzienlijk verkleind. De stof kan de bloeddruk verlagen en verbeterd de bloedcirculatie in het lichaam na het eten van een maaltijd, wanneer er tegelijkertijd een glas verse sinaasappelsap wordt gedronken.

Versie sinaasappelsap zit bomvol vitamine C

Sinaasappelsap is ook erg gezond door de grote hoeveelheid vitamines die een glas bevat. Zo bevat een glas van 250ml gemiddeld al 100mg vitamine C. Dit is ruim 85% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Vitamine C is essentieel voor het lichaam om goed te functioneren. Zo zorgt het ervoor dat ijzers door het lichaam worden opgenomen, voor het aanmaken van bindweefsel en draagt het bij aan een goede weerstand. Daarnaast functioneert het als anti-oxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Dit betekent dat de vitamines u beschermen tegen o.a. ziektes als kanker. Te weinig vitamine C zorgen voor een lagere weerstand. Ook kunnen wonden minder snel gaan genezen en kan er op termijn zelfs scheurbuik ontstaan. Regelmatig een glas vers, gezond sinaasappelsap kan dit dus helpen voorkomen.

Overige gezondheidsvoordelen

Zoals hierboven beschreven heeft het regelmatig drinken van een glas sinaasappelsap veel goede gezondheidseffecten. We zullen nog enkele voordelen benoemen.

– In sinaasappelsap zit foliumzuur. Deze stof is belangrijk bij de reproductie van nieuwe cellen en draagt bij aan genezingsprocessen.
– Wanneer u last heeft van artritis-gerelateerde pijn kan het drinken van sinaasappelsap deze helpen verzachten.
– In sinaasappelsap zit een flinke hoeveelheid kalium. Dit is een essentiële voedingsstof voor het lichaam.
– Sinaasappelsap helpt mogelijk het cholesterol-gehalte te verlagen. Een te hoog cholesterol-gehalte kan slecht zijn voor uw gezondheid.

Sinaasappelsap is slecht voor uw gebit

Helaas zitten er ook nadelen aan het drinken van sinaasappelsap. Net als veel fruitsappen is het drinken van sinaasappelsap schadelijk voor uw gebit. De zuurheid van de drank tast het glazuur van uw tanden aanzienlijk aan. Het kan daarom verstandig zijn om door een rietje te drinken en na het drinken van een glas sinaasappelsap uw mond met water te wassen. Let ook op hoeveel suikers er aan de sinaasappelsap zijn toegevoegd. In dit artikel praten we over vers geperste sinaasappelsap.

Plaats een reactie