Is granaatappel gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Granaatappels zijn erg gezond!

In Nederland wordt de vrucht nog niet erg veel gegeten: de granaatappel. Dit is zonde! Niet alleen omdat granaatappels erg lekker zijn, maar ook omdat ze heel erg gezond zijn!

Vroeger al, in het oude Egypte, stonden granaatappels bekend om hun gezondheid. Granaatappelen komen oorspronkelijk uit Perzië en Afghanistan en worden nu vooral in West-Azië, India en rondom de Middellandse zee gekweekt. In Nederland wordt deze rode vrucht van oktober t/m januari verkocht. Maar waarom is de granaatappel eigenlijk zo gezond? En welke gezondheidsvoordelen brengt het consumeren ervan met zich mee?

De gezondheidseffecten van het eten van granaatappels

Granaatappels wordt ook weleens een superfood genoemd, vanwege haar gezonde eigenschappen. In een granaatappel zitten erg veel anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Er zitten tot 3 keer meer anti-oxidanten in dan in groene thee dat er erg bekend om staat. Deze anti-oxidanten verkleinen de kans op o.a. hart- en vaatziekten, kanker en alzheimer. Ook gaat het eten van granaatappelen aderverkalking tegen.

Naast bovenstaande heeft het eten van granaatappels nog meer voordelen: het helpt tandplak voorkomen, zorgt voor een snellere genezing bij griep, verlicht symptomen van de menopauze en helpt de veroudering van het lichaam tegen te gaan.

In het Midden-Oosten wordt granaatappel ook vaak gebruikt bij de genezing en vermindering van o.a. aambeien, kaal worden en keelpijn.

Plaats een reactie