Dit zijn 4 tips om je keuken met minimale veranderingen een nieuwe look te geven

Last updated: juni 3, 2024

Voor wie van koken houdt is het belangrijk dat de keuken perfect geschikt is voor het koken van nieuwe gerechten. Het is daarom dat een keuken moet voldoen aan alle ingrediënten voor als je een nieuwe gerechten wil proberen. Een keukenrenovatie kan echter een behoorlijke investering zijn, maar met een paar slimme aanpassingen kun je jouw keuken een frisse en moderne uitstraling geven zonder heel veel geld neer te moeten leggen. Met een paar simpele trucjes en handige tips kun je een wereld van verschil maken. In dit artikel delen we daarom vier tips om je keuken met minimale veranderingen een nieuwe look te geven. 

Verf de keukenkastjes

Een likje verf kan iets weer helemaal nieuw maken. Dit is een budgetvriendelijke manier om je keuken een nieuwe look te geven. Door te kiezen voor een frisse kleur die past bij de rest van je interieur, kun je de keuken een compleet andere uitstraling geven. Tegenwoordig is het erg populair om de kastjes in een lichte kleur te verven, zoals wit of lichtgrijs, om de ruimte groter en lichter te laten lijken. Zorg er wel voor dat je de kastjes goed schoonmaakt en schuurt voordat je begint met verven, zodat de verf goed hecht en lang mooi blijft.

Vervang de handgrepen

Soms zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken. Een eenvoudige manier is daarom om de handgrepen van de keukenkastjes en lades te vervangen. Door te kiezen voor moderne en stijlvolle handgrepen in een andere kleur of vorm, kun je de keuken direct een nieuwe uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor goudkleurige handgrepen voor wat meer luxe, of kies voor strakke zwarte handgrepen voor een moderne look. Het vervangen van handgrepen is een kleine ingreep, maar kan een groot effect hebben op hoe je keuken er uit ziet.

Keukenkastjes laten wrappen

Een nieuwe en populaire manier om de keuken een nieuwe look te geven is door de keuken te wrappen. Bij het wrappen van keukenkastjes wordt er een dunne folie over de kastjes aangebracht, waardoor ze een compleet nieuwe uitstraling krijgen. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en patronen, zodat je de keuken precies naar jouw smaak kunt aanpassen. Keukenkastjes laten wrappen is een snelle en relatief goedkope manier om je keuken een make-over te geven, zonder dat je de kastjes hoeft te vervangen.

keuken renoveren

Voeg planten en accessoires toe

Een beetje groen in iedere ruimte is nooit verkeerd. Het toevoegen van planten en accessoires is daarom de ideale manier om de keuken een frisse uitstraling te geven. Planten zorgen voor een gezellige sfeer in de keuken en kunnen de ruimte direct opfleuren. Het is leuk om een rekje te plaatsen met basilicum, koriander of munt. Zo kun je de planten gebruiken tijdens het koken en fleurt het de ruimte ook nog eens op.  Daarnaast kun je door het hebben van accessoires zoals een mooi set keukengerei, serveerschalen of kleurrijke theedoeken een persoonlijke en gezellige uitstraling geven aan de keuken.

Plaats een reactie