De verborgen voordelen van een kattenluik met chip voor jou en je kat

In de loop van de tijd ben je je eigen kat als een volwaardig lid van het huishouden gaan zien. Daarom doe je er maar al te graag alles aan om je harige beste vriend lekker in de watten te leggen. Maar je doet er ook maar al te graag alles aan om de veiligheid van je huisdier op de eerste plek te zetten. En dat is nog belangrijker op het moment dat je in een drukke binnenstad of aan een doorgaande weg woont. Het kopen van een kattenluik met chip is daarom zeker geen overbodige luxe. Waarom dit een erg goede investering voor je eigen woning is, lees je in dit blog.

pexels pixabay

Je kat geniet van veel meer bewegingsvrijheid

Kies je ervoor om een kattenluik met chip te installeren? Dan kun je er zeker van zijn dat je kat van lekker veel bewegingsvrijheid geniet. Je kat gaat in en uit huis het huis wanneer er behoefte aan is, waardoor het ook zomaar zo kan zijn dat je merkt dat je kat minder onrustig is gedurende de dag. Ideaal als je bijvoorbeeld vaker thuis aan het werk bent en midden in een call niet even de tijd hebt om je kat buiten te laten.

Een kattenluik met chip is erg makkelijk in te stellen voor een verbeterde veiligheid

Het is meer dan logisch dat je je eigen kat in de avond liever in huis houdt. En dat pak je maar al te graag op verschillende manieren aan. Je richt een speciaal hoekje in huis in waar je kat lekker kan slapen en geniet van het knisperende haardvuur, terwijl de temperatuur buiten begint te dalen. Door de chip kun je instellen wanneer het kattenluik open en dicht gaat gedurende de dag. En dat zorgt er meteen voor dat je de veiligheid een aanzienlijke boost kunt geven.

Erg leuk om te combineren met een automatische kattenbak

Kun je eigenlijk niet wachten om een luik met een chip voor je eigen kat in huis te halen? Overweeg dan ook meteen om te investeren in een handige automatische kattenbak. Dit zorgt voor een erg schoon en strak totaalplaatje bij jou in huis. Deze spullen en meer voor je kat shop je in een paar klikken online. En dat scheelt je meteen weer erg veel uitzoekwerk. Laat het leefcomfort van je kat dus maar snel een boost krijgen!

Plaats een reactie