Dit is waarom je je niet moet schamen als je naar de seksshop gaat!

Last updated: juli 10, 2024

Veel mensen voelen zich nog steeds ongemakkelijk bij het idee om een seksshop te bezoeken. De rode wangen, het ongemakkelijke geschuifel en het gevoel dat iedereen naar je kijkt, kunnen ervoor zorgen dat je liever een blokje om loopt. Maar is dat echt nodig? Absoluut niet! In deze blog bespreken we waarom je je zeker niet hoeft te schamen als je naar de seksshop gaat!

Bijna iedereen heeft wel een speeltje

Je zult misschien verrast zijn, maar het is echt waar: vrijwel iedereen heeft wel een speeltje thuis liggen! Van een dildo tot handboeien, seksaccessoires zijn tegenwoordig heel normaal. De verkoop van seksspeeltjes stijgt al jaren en speeltjes worden gezien als een gezonde manier om je seksuele leven op te fleuren. Je bent dus zeker niet de enige die af en toe een bezoekje brengt aan de seksshop. Sterker nog, de kans is groot dat je buurman, collega of zelfs je beste vriend(in) er ook regelmatig komt! Dus waarom zou je je schamen voor iets dat zo wijdverspreid en geaccepteerd is?

seksshop artikel afbeelding

Het is vrij normaal

Het taboe rondom seksshops is al flink aan het verdwijnen. Vroeger was het misschien onbespreekbaar, maar tegenwoordig lijken mensen er veel relaxter onder te zijn, om naar een seks shop te gaan. In veel steden zijn seksshops prominente en goed bezochte winkels geworden. En met de opkomst van online winkelen is het eenvoudiger dan ooit om je favoriete speeltje discreet aan te schaffen. Seksshops bieden nu een ontspannen en veilige omgeving waar je advies kunt krijgen en nieuwe dingen kunt ontdekken. Het bezoeken van een seksshop is dus iets heel normaals en niets om je voor te schamen!

Praat erover met je partner

Een goede manier om de schaamte te overwinnen, is door er open over te praten met je partner. Seksuele communicatie is een belangrijk onderdeel van elke relatie en praten over jullie wensen en grenzen kan de band alleen maar versterken. Door samen een seksshop te bezoeken, kunnen jullie nieuwe dingen ontdekken en je relatie op een spannende manier verbeteren. Het kan zelfs een leuke en grappige ervaring worden! Lach samen om de vreemd uitziende speeltjes en geniet van de mogelijkheid om jullie seksuele horizon te verbreden.

Een beetje experimenteren kan geen kwaad

Experimenteer met verschillende speeltjes en ontdek wat jullie leuk vinden. Het bezoeken van een seksshop biedt de kans om nieuwe dingen uit te proberen zonder vooroordelen. Bovendien kan een beetje experimenteren je helpen om je eigen lichaam beter te leren kennen en te begrijpen wat je wel en niet prettig vindt. Dit kan leiden tot een bevredigender seksleven en een betere communicatie met je partner. Schaamte overwinnen is meestal een kwestie van de eerste stap zetten en ontdekken dat het helemaal niet zo erg is als je dacht!

Plaats een reactie