De 7 beste Rochas parfums voor dames

Last updated: juni 4, 2024

Sinds de oprichting in 1925 door ontwerper Marcel Rochas, is Rochas Paris een baken van mode en schoonheid. De beste Rochas-parfums voor vrouwen zijn schitterend, met weelderig fruit en delicate bloemen die botsen met exotische houtsoorten en musk .

De meest iconische geur van het merk is ongetwijfeld het kenmerkende parfum Rochas Femme Eau de Toilette; gelanceerd in 1944, blijft het een alomgekende favoriet. Rochas kent een heropleving sinds Olivier Theyskens in 2002 de rol van creatief directeur op zich nam, met een indrukwekkende catalogus van meer dan 80 verleidelijke geuren.

Als je op zoek bent naar een sensuele en vrouwelijke geur voor formele evenementen of zelfs voor dagelijks gebruik, dan zal elk van de beste Rochas-parfums voor vrouwen die hier worden vermeld een aanrader zijn.

Dit parfumhuis is al lang voorstander van intens vrouwelijke geuren, maar de lijnen beginnen nu een beetje te vervagen met de release van Eau de Rochas Escapade Au Soleil.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Rochas Girl Eau de Toilette

Topnoten: neroli, roze peperkorrels, zwarte bes Bud
Hartnoten: oranjebloesem, jasmijn, orchidee
Basisnoten: Cederhout, Sandelhout, Vanille
Levensduur: 4+ uur
Seizoen: lente/zomer

Rochas Girl Eau de Toilette is een witte bloemige geur die werd uitgebracht in 2021. Het is gedurfd en toch vrouwelijk, complex en toch jeugdig en natuurlijk volkomen bedwelmend.

Rochas Girl opent met topnoten van neroli, roze peperkorrels en zwarte bessenknop en beweegt zich naar een bloemig hart bestaande uit oranjebloesem, jasmijn en orchidee.

De gladde basis van cederhout, sandelhout en vanille is rijk en droog, met hints van harsachtige pracht . Zet zich in een witte bloemengeur die vergelijkbaar is met Dior Pure Poison Eau de Parfum.

Rochas Girl is perfect voor diegenen die graag genieten van vrouwelijke geuren die niet te zoet zijn. De houtachtige noten en pittige peperkorrels maken het complex en voegen diepte toe.

Dit is een opvallend parfum voor overdag voor de zomer en de lente; de levensduur is 4+ uur met redelijke sillage en projectie.

Rochas Madame Rochas Eau de Toilette

Topnoten: Oranjebloesem, Bergamot, Kamperfoelie, Neroli
Hartnoten: narcis, tuberoos, jasmijn, iris, Bulgaarse roos
Basisnoten: Sandelhout, Cederhout, Vetiver, Muskus, Amber
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter

Madame Rochas Eau de Toilette is een klassieke witbloemige houtachtige geur die voor het eerst werd gelanceerd in 1960 en opnieuw werd opgestart in 1989. Het is net als Chanel No. 5 tijdloos vrouwelijk.

De topnoten van oranjebloesem, bergamot, kamperfoelie, citroen en neroli geven een fruitige/bloemige introductie. Een bloemengeur van tuberoos, jasmijn, Bulgaarse roos en narcis bloeien prachtig.

Basisnoten van vetiver, musk, amber, cederhout en sandelhout creëren een klassiek houtachtige en harsachtige ondertoon die sexy en krachtig is.

Madame Rochas is perfect voor de koude seizoenen waarin de harsachtige noten een verwarmend effect kunnen hebben. Levensduur is 5+ uur met een goede sillage en projectie.

Eau De Rochas Escapade Au Soleil Eau de Toilette

Topnoten: Citroen, Bergamot, Zwarte bes Bud
Hartnoten: jasmijn, oranjebloesem, basilicum
Basisnoten: Wit Cederhout, Ambergris, Poederachtige Musk
Levensduur: 2-3 uur
Seizoen: lente/zomer

Op zoek naar een scheutje zonnige citrus in je dagelijkse leven? Eau de Rochas Escapade au Soleil is vakantiezonneschijn in een fles.

De topnoten van citroen, bergamot en zwarte bessenknop zijn sappig, fruitig en een beetje scherp, maar gaan snel over in de hartnoten van jasmijn, oranjebloesem en basilicum.

Deze pittige/bloemige en licht kruidige opening wordt getemperd door witte ceder, ambergrijs en musk. Het is helder, vrolijk en lijkt veel op Penhaligon’s Luna Eau de Toilette.

Deze feelgood lente/zomergeur snijdt door de hitte en zorgt voor een opbeurende uitbarsting van bloemige citrus die schoon en fris is. Sillage is uitstekend, maar duurt slechts 2-3 uur.

Rochas Mademoiselle Rochas Eau de Parfum

Topnoten: Toffee-appel, rode bes, klimopblad
Hartnoten: jasmijn, roos
Basisnoten: Ambergris, Muskus, Sandelhout
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: lente/zomer

Mademoiselle Rochas Eau de Parfum is licht, jeugdig en onbeschaamd meisjesachtig van aard, een eerbetoon aan de originele Madame Rochas-geur.

De openingsnoten van aalbes, toffee-appel en klimopblad zijn zoet met een licht bittergroen randje. Hartnoten van jasmijn en roos bloeien mooi.

De basis van ambergrijs, musk en sandelhout voegen zachtheid toe, waarbij de algehele geur zich nestelt in een zoete en fruitige/bloemige mix met houtachtige randen.

Deze flanker zou je go-to moeten zijn voor meidendagen en lunches in de lente/zomer en zelfs de herfst. Gaat 5+ uur mee met goede sillage en projectie.

Mademoiselle Rochas straalt elegantie en luxueuze vrouwelijkheid uit die me doet denken aan Chanel Chance Eau Tendre Eau de Toilette.

Rochas Mademoiselle Rochas Couture Eau de Parfum

Topnoten: peer, roze peper, bergamot
Hartnoten: oranjebloesem, lelietje-van-dalen, heliotroop
Basisnoten: Sandelhout, Tonkaboon, Muskus
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter

Eetbare zoetheid doordrenkt de 2019-release van Mademoiselle Rochas Couture Eau de Parfum met zachte, bijna poederachtige vanille, die bedwelmend en sensueel is.

Een opening van peer, bergamot en roze peper zorgt voor precies de juiste mix van zoet en kruid. Een bloemig hart van heliotroop brengt een kers/vanille-hit, ondersteund door oranjebloesem en lelietje-van-dalen.

Na het drogen rijzen amandel/vanille tonkaboon en glad sandelhout mooi op. Lichte musk zweeft verleidelijk op de achtergrond.

Mademoiselle Rochas Couture blinkt uit in de herfst/winter, wanneer de verwarmende en zoete ingrediënten het krachtigst zijn. Gaat 5+ uur mee met goede projectie/ sillage .

Rochas Byzance Eau de Parfum (2019)

Topnoten: Peer, Bergamot, Neroli
Hartnoten: heliotroop, fresia, roos
Basisnoten: Vanille, Muskus, Houtachtige noten
Levensduur: 6+ uur
Seizoen: herfst/winter

Byzance Eau de Parfum is een onmiskenbaar sexy oosterse bloemige geur met een verleidelijke muskusachtige/poederachtige vanille kick.

Een openingsexplosie van bergamot, peer en neroli leidt tot een explosie van poederachtige heliotroop in het hart. Freesia en roos zweven op de achtergrond.

Het zijn de basisnoten van vanille, musk en hout die de blijvende geur van Byzance injecteren . Het resultaat is intens, verleidelijk en weelderig.

Het beste gedragen in de koelere maanden van het jaar en zal echt schitteren op scherpe winternachten of koude herfstmiddagen wanneer de muskusachtige vanille kan schitteren. Duurt 6+ uur.

Rochas Tocade Eau de Toilette

Topnoten: Geranium, Fresia, Bergamot
Hartnoten: Roos, Iris, Orchidee, Magnolia, Jasmijn, Lelietje-van-dalen
Basisnoten: Vanille, Amber, Patchouli, Musk
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter

Deze herstart uit 2018 van de originele geur uit 1984 is een verwarmend oriëntaals-bloemig parfum met een verleidelijk zoet randje en hints van groen.

Een groen/bloemige opening van geranium, fresia en bergamot leidt tot een hart van magnolia, jasmijn, roos, iris, orchidee en lelietje-van-dalen.

Na het drogen domineren vanille en amber deze geur, terwijl musk en patchouli een vleugje mysterie toevoegen. Over het algemeen warme vanille met bloemige hints.

Tocade is de perfecte geur voor overdag en ‘s avonds tijdens de herfst/winter en gaat 5+ uur mee met een goede projectie. Wikkel jezelf in deze geur als je je warm en sensueel wilt voelen – je zult er geen spijt van krijgen!