De beste Roberto Cavalli parfums voor dames

Last updated: juni 6, 2024

Het merk Roberto Cavalli krijgt niet altijd de aandacht en lof die ze verdienen voor hun unieke geurcollectie. Elke geur die ik zorgvuldig heb geselecteerd, roept een gevoel van moeiteloze chic en luxe op.

Sinds hun eerste geur in 2002 werd gelanceerd, heeft het merk 53 unieke en echt verleidelijke geuren geproduceerd. Of je nu een parfum voor overdag wilt voor lunches en casual dates of een rijke, complexe geur voor intieme avonden, zal een van deze parfums zeker perfect bij je passen!

Met geuren die durven te schitteren, vermengen ze exotische bloemen, verleidelijk fruit en donkere houtsoorten. Elke geur ademt vrouwelijke mystiek en onbeschaamd zelfvertrouwen. Onderstaand volgt mijn collectie van de beste Roberto Cavalli geuren voor dames.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Roberto Cavalli Nero Assoluto Eau de Parfum

Topnoten: Orchidee, Citrusvruchten
Hartnoten: Vanille
Basisnoten: ebbenhout, houtachtige noten
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter

Als je een fan bent van de Poison-collectie van Dior, zul je Nero Assoluto het soort geur vinden waar je van zult genieten. Persoonlijk hou ik ervan voor avondevenementen die een beetje verleidelijke vrouwelijkheid vereisen.

De topnoot van orchidee is echt heel sterk en zoet, maar er is een frisheid aan toegevoegd door de citrusnoten.

De hartnoot van vanille komt nooit echt tot zijn recht, maar fungeert als een brug tussen de bloemige opening en de donkere en mysterieuze houtnoten die deze geur domineren.

De rijke, sensuele en verleidelijke noten zijn op hun best is in de herfst en winter. Ik zou zeggen dat dit een avondgeur is.

De prestaties zijn goed en je zou ongeveer 5+ uur aan levensduur moeten krijgen, waardoor het duurzaam en complex is.

Roberto Cavalli Florence Eau de Parfum

Topnoten: Oranjebloesem, Grapefruit
Hartnoten: Hibiscuszaden, Zwarte bes, Mandarijn
Basisnoten: Musk, Amber, Patchouli
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

Als een modern, chypre -amberparfum, heeft Florence Eau de Parfum een zekere mate van muskusachtige rijpheid en elegantie. Een beetje zwaar voor sommigen, maar ik vind dit onmiskenbaar mooi. Gelanceerd in 2017.

In het begin maken de topnoten van oranjebloesem en grapefruit de opener heel fris en licht. Toch bloeien de hartnoten van hibiscus, zwarte bes en mandarijn heel snel, waardoor het complexer wordt.

De dry-down is waar de magie gebeurt. Patchouli domineert, met musk en amber die zorgen voor de rijke, gekruide, harsachtige body die zo verslavend is.

Je krijgt minimaal 5 uur draagtijd van dit parfum. Ik vond de projectie/ sillage soms een beetje overweldigend; het voordeel van deze sterkte is echter duurzaamheid.

Dit is een verfijnde geur van dag tot nacht voor lente, herfst en winter als het koud is. Perfect voor echt koude avonden – dit is een kerstmarktparfum!

Roberto Cavalli Gemma di Paradiso Eau de Parfum

Topnoten: Mandarijn, Peer
Hartnoten: Jasmijn
Basisnoten: vanille, edele houtsoorten, amber
Levensduur: 6+ uur
Seizoen: alle seizoenen

Op zoek naar een lichte, sprankelende geur die doet denken aan zonnige dagen aan zee? Als dat zo is, zou Gemma Di Paradiso wel eens het parfum kunnen zijn waar je op hebt gewacht – er zit een meisjesachtig kantje aan deze geur, maar onderschat het niet!

Mandarijn en peer doen denken aan zonnige dagen aan zee en monden uit in een zorgeloos bloemenhart van zoete jasmijn. Dit is waar de dingen beginnen te draaien.

Door de dry-down komen kostbare houtsoorten, zoete vanille en verwarmende amber vrij, wat de geur een volwassen en elegante diepte geeft. Gaat over in een houtachtige/vanille geur met hints van bloemen vergelijkbaar met Carolina Herrera Good Girl.

Gemma Di Paradiso is een van de weinige echt veelzijdige parfums op deze lijst – het doet het in elk seizoen goed, maar de aard van de geur is subtiel anders bij warm en koud weer (afhankelijk van welke noten het beste het weer reflecteren).

De prestaties zijn uitstekend, maar niet belastend voor de neus. Verwacht tussen de 4 en 6 uur levensduur, afhankelijk van het seizoen en het weer.

Roberto Cavalli Paradiso Assoluto Eau de Parfum

Topnoten: blauweregen, roze peper, grapefruit, bergamot, citroen
Hartnoten: jasmijn, rode lelie, passievrucht
Basisnoten: Vanille, Cashmeran , Sandelhout, Patchouli
Levensduur: 6+ uur
Seizoen: lente/zomer/herfst

De geur van fruit, een verkoelende zeebries en het rustgevende geritsel van palmbomen in de wind – Paradiso Absoluto is een tropisch wonderland, sprankelende kruiden en rijke zoetheid.

Ik vond dat de opening van roze peper, grapefruit, bergamot en citroen Paradiso Absoluto in het begin behoorlijk scherp maakt. Hartnoten van jasmijn, rode lelie en passievrucht helpen de dingen mooi te verzachten.

Vanille omhult al snel elke noot in zijn rijke zoetheid. Gladde cashmeran , sandelhout en patchouli komen ook voor. Het resultaat is een zoet en scherp parfum met rokerige en harsachtige randen.

Hoewel Paradiso Absoluto geschikt is voor bijna elk seizoen, presteert het het beste op lente-, zomer- en herfstdagen wanneer het weer niet te warm of te koud is.

Gaat 6+ uur mee met behoorlijke projectie en sillage, en blijft dan tot de volgende dag dicht op de huid.