De Beste Miu Miu parfums voor een zomer vol stijl, vrijheid en een beetje verleiding

Last updated: juni 2, 2024

Het luxe Italiaanse merk Miu Miu staat bekend om zijn bevrijdende ontwerpen die zowel conformiteit als het alledaagse bestrijden. De Miu Miu-parfums tonen gevoel voor stijl en vrijheid, met heerlijk vrouwelijke geuren die even verleidelijk als onweerstaanbaar zijn.

Ontwerper Miuccia Prada creëerde Miu Miu in 1992 als een uitloper van het iconische merk Prada. Door haar eigen persoonlijke stijl en visie in het merk te gieten, werd Miu Miu het perfecte experiment om Miuccia’s liefde voor klassieke Italiaanse stijl te combineren met eclectische modernistische stadsmode.

In plaats van op veilig te spelen en plichtsgetrouw in de voetsporen te treden van Prada, kon Miu Miu experimenteren op een niveau dat voorheen onmogelijk was.

De Miu Miu-parfums voor vrouwen die we hebben beoordeeld, delen die filosofie: de vrijheid om het ontwerpproces te volgen, waar het je ook brengt. Elke dame zou minstens één Miu Miu-geur in haar collectie mogen hebben.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Miu Miu Twist Eau de Parfum

Topnoten: Bergamot, Appelbloesem, Rode Bessen
Hartnoten: Muskus, Viooltje
Basisnoten: Ceder, Amber, Tonkaboon
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 4 uur

Deze vrolijke geur is ontworpen door parfumeur Daniela Andrier in samenwerking met Miuccia Prada. Gemaakt voor een jonge, zorgeloze vrouw, zit het parfum zit betoverende aroma’s. Deze charismatische geur toont de kenmerkende tegenstellingen en drukt de creatieve en sterke kant van een moderne vrouw uit.

Het sensuele aroma ontvouwt zich met de schitterende noten van bergamot en appelbloesem. Een vleugje rode bessen in de mix geeft de geur een zoete, pittige nuance. Minuten later smelten deze noten samen met de kern van muskusachtige aroma’s vermengd met poederachtige accenten van viooltje. De houtachtige, aardse basis op de dry down, verenigt alle aroma’s en zet de geur om in een aromatisch en verrassend sensueel akkoord.

Twist Eau de Parfum is een vrolijke en elegante geur die geschikt is voor dagelijks gebruik tijdens lente en zomer. Het heeft een goede levensduur van 3-4 uur en een matige projectie, wat perfect is voor warm weer.

Deze elegante geur wordt gepresenteerd in de prachtige fles met diamantpatroon, bekroond met een zwarte dop. Het gouden logo op de rode kraag contrasteert mooi met de zachtroze vloeistof, waardoor het een aantrekkelijke vintage look krijgt.

De ongelooflijk unieke en onweerstaanbaar verleidelijke Miu Miu Twist Eau de Parfum is een ware manifestatie van de tijdloze glamour en stijl.

Miu Miu Twist Eau de Toilette

Topnoten: Mandarijn, Appelbloesem
Hartnoten: Amber
Basisnoten: Ceder, Tonkaboon
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 3 uur

Een delicate en verfrissende bloemige fruitige geur die werd gecreëerd door de neus Daniela Andrier, in samenwerking met Miuccia Prada. Geïnspireerd door een zelfverzekerde, vol positieve vibes, kokette vrouw, biedt het parfum een boeket van speelse noten.

Miu Miu Twist Eau de Toilette opent met de vrolijke, luchtige noten van mandarijn en appelbloesem en neemt ons mee naar een weelderig hart van amber. Een verwarmend aroma van cederhout en tonkaboon harmoniseert de melange. Gekruid met hints van vanille, amandel en kaneel, droogt deze zoete, pittige combinatie op tot een harmonieus mengsel van zalige geuren.

De perfect uitgebalanceerde Twist Eau de Toilette heeft een gemiddelde levensduur van 2-3 uur en een redelijke sillage. Ideaal voor de lente en de zomer. De geur is meer een geur voor overdag.

De fles is afgewerkt in een prachtig patroon, waardoor het een vintage gevoel krijgt. Het gouden Miu Miu-logo op de hals van de fles contrasteert met een extravagante pastelroze top.

Onweerstaanbaar verleidelijk – deze geur geeft een verfrissend, modern gevoel. Trakteer jezelf op een vleugje van deze flirtende speelsheid en comfort, en vind de perfectie in de warmte van een aardse toets.

Miu Miu Fleur d’Argent Eau de Parfum

Topnoten: Tuberoos
Hartnoten: Musk
Basisnoten: Akigalahout
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 8 uur

Fleur d’Argent Eau de Parfum, gelanceerd in september 2018, is een unieke compositie van weelderige noten. Deze geur, vertaald als “zilverbloesem”, werd geïnspireerd door de combinatie van een klassiek jasje gecombineerd met een sexy jurk, waar het Miu Miu-modehuis bekend om staat.
Het merk, bekend om hun vooruitstrevende kijk op de vrouwelijkheid, presenteerde deze aromatische mix ter ere van flirterige speelsheid en sensualiteit.

Met slechts drie hoofdnoten, ontvouwt de Fleur d’Argent Eau de Parfum zijn geurige bloemblaadjes met een krachtig akkoord van tuberoos. Deze bedwelmende geur explodeert met een prachtig boeket van een bedwelmende zoetheid van witte bloemen. Aardse tuberoos smelt vervolgens in een bloemig-houtachtige basis van akigalahout, een parfumnoot gefractioneerd uit patchouli-olie. Dit harmonieuze aroma droogt op tot een verwarmende geur van musk, waardoor de geur een subtiele frisheid krijgt.

Deze dromerige compositie van kostbare bloemen is geschikt voor warme seizoenen. Het is ideaal voor zowel overdag als ‘s avonds of speciale gelegenheden. Uitzonderlijk langdurig, het parfum produceert een behoorlijk zwaar spoor en zal een goede 6-8 uur gedragen kunnen worden.

De fles, bedekt met een interne zilveren lak voor het spiegeleffect, reflecteert prachtig het licht.

Prachtig uitgebalanceerde, verslavende geur doordrongen van de oogverblindende energie van een complex aroma. Een echte ode aan de vrouwelijke gratie.

Miu Miu L’Eau Rosée Eau de Toilette

Topnoten: Cassis, Bergamot, Citroen, Limoen
Hartnoten: Lelietje-van-dalen, Perzik, Peer, Pioenroos, Roos
Basisnoten: Sandelhout, Vanille, Witte Musk
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 4 uur

De Miu Miu L’Eau Rosée Eau de Toilette is de nieuwe interpretatie van de originele Miu Miu-geur uitgebracht in 2015. Deze prachtige geur, gecreëerd door de neus Daniela Andrier, portretteert een jeugdig, zorgeloos modern meisje dat het leven niet te serieus neemt.

Boordevol oogverblindende noten maar nog steeds eigentijds – deze geur is een voorbeeld van tijdloze elegantie en chic.

Miu Miu L’Eau Rosée Eau de Toilette opent met een sterke geur van citrusnoten verstrengeld met een rijke geur van cassis. Dansend in harmonie met een zacht aroma van lelietje-van-dalen nadert het een verleidelijk hart van bloemen. De frisse geur van poederachtige roos samen met een zoete pioenroos wordt aangevuld met de heerlijke sappigheid van fruit.

Bij de dry-down omringen de kenmerkende aroma’s van sandelhout en musk het boeket en vullen het met een zachte romigheid. Een muskusachtige, houtachtige basis, verrijkt met een zoet kruid van vanille, omhult de geur en zet deze om in een prachtige melodie van bevredigende akkoorden.

De bloemige L’Eau Rosée Eau de Toilette werkt perfect op een heerlijk zonnige lente- of zomerdag. De matige levensduur en sillage zorgen voor een goede 3-4 uur plezier.

Deze mooie, zachtroze vloeistof wordt gepresenteerd in een iconische fles met ruitpatroon. Versierd met een gouden logo rond de hals en een poederroze schijf bovenop de dop.

L’Eau Rosée Eau de Toilette is charmant romantisch, zal je opbeuren en een gevoel van geluk en gratie oproepen.

Miu Miu L’Eau Bleue Eau de Parfum

Topnoten: Lelietje-van-dalen
Hartnoten: witte bloemen, dauwdruppel, groene noten, wilde roos, jasmijn, hedione
Basisnoten: Akigalahout, Witte Musk
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 4 uur

L’Eau Bleue Eau de Parfum is een heldere en zonnige Flanker van de allereerste Eau de Parfum die door het merk in 2015 werd geïntroduceerd. L’Eau Bleue is een frissere en lichtere versie van het origineel.

De luchtige geur met verslavende noten van prachtige bloemen opent met het sprankelende aroma van lelietje-van-dalen. Prachtig fris! De zoete, frisse witte bloemen in het hart van de geur complimenteren de hoofdnoot eromheen met een groen akkoord.

Het aroma van de wilde roos in de blend voegt een zachte, poederachtige geur toe. De hele mix wordt al snel ondergedompeld in een verwarmende basis van musk en akigalahout. Het geheel wordt opgewaardeerd door de kruidige houtigheid van deze gefractioneerde patchouli-olie (akigalahout dus) die de geur aardt in de harmonieuze match.

Deze onmiskenbaar positieve, luchtige geur is geschikt voor lente- en zomerdagen en heeft een zware sillage. Het blijft een goede 4 uur op de huid en iets langer op kleding.

De opvallende aquablauwe flacon met daarop de pastelgele schijf zorgt ervoor dat het parfum echt lijkt te schitteren in de fles.

Extreem vrouwelijk – Miu Miu L’Eau Bleue is als geluk in een fles: vol positieve vibes. Omring jezelf met dit vreugdevolle aroma en laat je gedachten afdwalen in de warme ochtendzon.

Miu Miu Eau de Parfum

Topnoten: Lelietje-van-dalen, Bergamot, Citroen
Hartnoten: jasmijn, roos, groene noten, zwarte bes, perzik
Basisnoten: Akigalahout, Witte Musk
Seizoen: Lente/Zomer
Levensduur: 5 uur

Deze charmante bloemige Eau de Parfum, uitgebracht in 2015, is de allereerste geur gemaakt door het Italiaanse parfumhuis. Daniela Andrier, de neus achter het parfum, creëerde deze geur op basis van de visie van Miuccia Prada. De sensuele geur, gebaseerd op de aardse Akigalahout-noot, verrast met een verfijnde diepte. Eigentijds, maar tegelijkertijd heel natuurlijk en klassiek, levert het een prachtig uniek, verleidelijk aroma op.

Een pittige opening van citrus en elegante zoetheid van lelietje-van-dalen leidt de weg naar het betoverende hart van verleidelijke bloemen en fruit. De zachte geur van rozen vermengd met een bedwelmende noot van jasmijn en het weelderige aroma van fruit combineert prachtig met de aardse, muskusachtige basis. De kruidigheid van het peperige, houtachtige aroma van het akigalahout verenigt alle noten en brengt een subtiele sprankeling van bloemen samen. Miu Miu Eau de Parfum droogt uiteindelijk op tot een zachte, verwarmende geur met een zacht zoet, verfrissend aroma.

Deze geur is perfect om de hele dag te dragen tijdens de lente en zomer. De Miu Miu Eau de Parfum blijft 3-5 uur goed op de huid en geeft een royale projectie.

De flacon in vintage blauw is geïnspireerd op de bijzondere stof die werd gebruikt bij het ontwerpen van de luxe Miu Miu matelassé leren tassen. Het heeft een gewatteerd patroon en een levendige rode schijf op de gouden top, waardoor het ontwerp van de fles nog opvallender is.

Jeugdig, uniek en kleurrijk, deze eigentijdse geur zorgt voor comfort en voldoening. Elegant en tijdloos.