De 5 beste Alien parfums voor dames (Thierry Mugler)

De beste Alien-parfums combineren mooie witte bloemen met pittig fruit en amber en lichte houtsoorten. De prijs versus prestatie is uitstekend, en elke geur is uniek genoeg om niet als een kloon van de andere te ruiken.

De Franse modeontwerper en parfumeur Thierry Mugler is in zijn eentje verantwoordelijk voor twee van de meest populaire vrouwelijke geuren ter wereld, namelijk Alien en Angel.

Elke geur in de Alien-collectie deelt hetzelfde “witte bloemen-DNA” als het originele Alien-parfum, maar introduceert toch iets nieuws en aanlokkelijks. Van de poederige vanille van Alien Goddess tot de verblinding van Alien Flora Futura; er is een Alien-geur voor elke dame.

Het trieste overlijden van Mugler heeft de mode- en geurindustrie achtergelaten met een gapend gat dat alleen door de legende zelf gevuld kan worden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Mugler Alien Goddess Eau de Parfum

Topnoten: Kokosnoot, Bergamot
Hartnoten: jasmijn, heliotroop
Basisnoten: Bourbon Vanille, Cashmeran
Levensduur: 6+ uur
Seizoen: lente/zomer/herfst

Alien Goddess is een hemelse poederachtige vanillegeur gelanceerd in 2021. Willow Smith is het gezicht van deze verbluffende, aardse en vrouwelijke geur die balans, kracht en sensualiteit belichaamt.

Kokosnoot en bergamot zijn een ongebruikelijke combinatie en creëren een unieke zoete en pittige opening. Witte bloemige hartnoten van jasmijn en heliotroop zorgen voor vrouwelijkheid.

De basis van zoete Bourbon-vanille en zachte cashmeran voegen rijkdom en diepte toe aan de algehele geur. Het resultaat is absoluut verbluffend – je voelt je gegarandeerd krachtig, vrouwelijk en sexy terwijl je dit draagt.

Mugler Alien Fusion Eau de Parfum

Topnoten: Gember, Kaneel
Hartnoten: Tuberoos, Oranjebloesem
Basisnoten: Vanille, Amber
Levensduur: 7+ uur
Seizoen: lente/zomer/herfst

Alien Fusion, gelanceerd in 2019, is een contrasterende mix van verwarmende kruiden en frisse witte bloemen, gecreëerd door parfumeurs Dominique Ropion en Fanny Bal.

Zomers, zoet en licht gekruid: Alien Fusion opent met topnoten van gember en kaneel. Tuberoos en oranjebloesem in het hart voegen frisheid toe aan het oorspronkelijke kruid.

Bij het drogen verdiepen basisnoten van zoete vanille en opwarmende amber de geur aanzienlijk. Komt tot rust in een verwarmende geur met fruitige en bloemige noten die de zintuigen verleiden.

Mugler Alien Flora Futura Eau de Toilette

Topnoten: Sinaasappel Citrus
Hartnoten: Nachtbloeiende Jasmijn
Basisnoten: witte amber, sandelhout
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: lente/zomer

Alien Flora Futura is een van mijn persoonlijke favoriete Alien-geuren omdat het de vonk van de originele Alien in evenwicht brengt met meer klassiek vrouwelijke bloemige noten.

De sprankelende opening van pittige sinaasappel wordt al snel vergezeld door ‘s nachts bloeiende jasmijn, wat een heerlijk, duur zeepachtig aroma op spa-dag geeft.

Na het drogen zorgen witte amber en glad sandelhout voor een discrete laag rustgevende warmte. Nestelt zich in een mooie witte bloemengeur met pittige warme randen.

De meer delicate en zachte noten van Alien Flora Futura gedijen het beste bij warm weer, dus dit is een perfecte geur voor de lente en de zomer. Natuurlijk draag ik het elke kans die ik krijg – de geur is gewoon te verslavend!

Gelukkig is de projectie ook vrij zachtaardig, hoewel de levensduur aanzienlijk is met 5+ uur.

Mugler Alien Eau Extraordinaire Eau de Toilette

Topnoten: Bergamot, Thee, Neroli
Hartnoten: tiarebloem, oranjebloesem, peper
Basisnoten: witte amber, vanille, musk
Levensduur: 4+ uur
Seizoen: lente/zomer

Wat betreft toevoegingen aan de Alien-parfumlijn, is Alien Eau Extraordinaire vrij uniek. Deze verleidelijke, pittige/krachtige witte bloemengeur uit 2014 is gecreëerd door Véronique Nyberg en Dominique Ropion.

Bergamot, thee en geurige neroli creëren een aandachtzoekende pittige/bloemige opening. In het hart bloeien zoete en romige Tiare-bloem en fel oranjebloesem, gekruid met peper.

Na het drogen creëren witte amber, vanille en witte musk een zoete en verwarmende basis die nooit overheerst. Droogt op tot een citrus/witte bloemencombinatie met delicate kruiden.

Alien Eau Extraordinaire is een lichte lente- en zomergeur voor overdag, ideaal voor winkeluitjes, lunches en zonnige picknicks. Levensduur is 4+ uur met discrete sillage en projectie.

Mugler Alien Eau de Parfum

Topnoten: Jasmijn Sambac
Hartnoten: Cashmeran hout
Basisnoten: Witte Amber
Levensduur: 8+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

En nu voor de geur waarmee het allemaal begon: de Alien Eau de Parfum uit 2009. Deze publieksvriendelijke witte bloemengeur is gemaakt door parfumeurgenie Thierry Mugler.

Deze geur opent met een nucleaire explosie van zoete, geurige jasmijn die al snel leidt tot een zacht hart van cashmeranhout dat stijlvol en duur ruikt.

De basisnoot van witte amber is niet overdreven merkbaar in het hoofdgedeelte van de geur, maar het zorgt voor een meer harsachtige toets, die de hele Alien-lijn deelt.

Alien Eau de Parfum is ongetwijfeld de perfecte herfst-, winter- en zelfs lentegeur die naar mijn mening meer neigt naar avondkleding. Perfect voor chique/leuke avondjes uit en formele middagevenementen.

Het biedt een uitstekende prijs versus prestatie, geen wonder dat dit zo populair is. De projectie en sillage zijn ongelooflijk krachtig, net als de duurzaamheid van de geur. Verwacht 8+ uur.