De 4 beste chypre parfums voor vrouwen

Last updated: juni 7, 2024

Op zoek naar een nieuwe, onweerstaanbare geur die je persoonlijkheid perfect weerspiegelt? Dan is het tijd om te ontdekken wat de chypre familie van parfums te bieden heeft! Met hun karakteristieke, sensuele en verfijnde geurprofielen zijn chypre parfums een must-have voor elke vrouw die graag de aandacht trekt.

Maar waar begin je? Met zo veel verschillende chypre parfums op de markt kan het overweldigend zijn om te kiezen. Daarom hebben we voor jou de top 4 chypre parfums voor vrouwen geselecteerd. Deze parfums zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun onweerstaanbare geur, hoge kwaliteit en populariteit onder parfum kenners. Lees verder en ontdek jouw nieuwe favoriete geur!

Van exotische bloemen tot kruidige aroma’s, deze chypre parfums voor vrouwen bieden een breed scala aan verleidelijke geuren. Elk parfum op onze lijst biedt een unieke combinatie van topnoten, hartnoten en basisnoten die zorgen voor een betoverende geurervaring. Of je nu op zoek bent naar een sensuele avondgeur of een verfijnde geur voor overdag, we hebben de perfecte chypre parfum voor elke gelegenheid. Ben je klaar om te genieten van de beste chypre parfums die de parfumwereld te bieden heeft? Lees verder en ontdek onze top 4!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Chloé Nomade Eau de Parfum

Topnoten: Mirabelle, Bergamot, Citroen, Sinaasappel
Hartnoten: fresia, jasmijn, perzik, roos
Basisnoten: Eikenmos, Amberhout, Patchouli, Sandelhout, Muskus
Levensduur: 4+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

Chloé Nomade Eau de Parfum is een moderne Chypre geur met een elegante balans van mos, hout en bloemen, en werd gelanceerd in 2008.

De opening is vrij fruitig, met een pittig trio van citroen, bergamot en sinaasappel in combinatie met zoete mirabellen. Al snel ontstaat een hart van bloemen, vooral fresia, ondersteund door een vleugje roos en jasmijn.

Bij het drogen versmelten eikenmos, patchouli en houtachtige noten met de bloemige noten om de hele geur samen te brengen. Vestigt zich in een heerlijk vrouwelijk Chypre bloemig genot.

Ideaal voor herfst/winter/lente. Deze sublieme geur houdt 4+ uur aan met goede sillage en projectie.

Cartier La Panthere Eau de Parfum

Topnoten: rabarber, aardbei, gedroogd fruit, bergamot, anijs
Hartnoten: Gardenia, Oranjebloesem, Peer, Roos, Ylang-Ylang
Basisnoten: Musk, Eikenmos, Patchouli, Leer
Levensduur: 5+ uur
Seizoen: herfst/winter/lente

Cartier La Panthere Eau de Parfum is een opvallend Chypre-parfum dat noten van mos, bloemen en fruit combineert tot een verbluffend effect.

Deze geur opent met een mix van citrus, zoet gedroogd fruit en een vleugje anijs. Bloemen exploderen vanuit het hart, vooral gardenia, plus hints van roos en exotische ylang-ylang.

Een sterke basis van eikenmos, musk en patchouli zorgen voor de chypre-noten die zich moeiteloos vermengen met de bloemen en vruchten. Gaat over in een elegante Chypre bloemige geur. Goed gedaan, Cartier!

Dit is een Chypre-geur die perfect is voor herfst/winter/lente en behoorlijk gekleed aanvoelt. Het gaat 5+ uur mee met goede sillage en projectie.

Estée Lauder Knowing Eau de Parfum

Estée Lauder Knowing Eau de Parfum 75 ml
bol.com (€54,89)
Laatste update:: juni 16, 2024 - 9:07 pm

Topnoten: Roos, Tuberoos, Mimosa, Pruim, Pittosporum, Aldehyden
Hartnoten: Jasmijn, Patchouli, Oranjebloem
Basisnoten: Eikenmos, Vetiver, Sandelhout, Amber
Levensduur: 8+ uur
Seizoen: herfst/winter

Estée Lauder Knowing Eau de Parfum is een klassiek ruikende Chypre bloemige geur, gelanceerd in 1998. Het schittert met aldehyden en heeft mooie bittere accenten waardoor het zich onderscheidt van de massa.

Een bloemige opening van roos en tuberoos wordt in evenwicht gehouden door bittere mimosa en neus-prikkelende aldehyden. Patchouli in het hart voegt een aardse muskus toe naarmate deze geur zich ontwikkelt.

De dry-down ontketent een golf van eikenmos en vetiver, met houtachtige noten die op de achtergrond zweven. Gaat over in een sprankelende Chypre Floral met een vintage vibe. Aanbevolen.

Ik zou dit in de herfst/winter dragen voor meer formele gelegenheden, omdat het elegant en speciaal aanvoelt. Levensduur van 8+ uur met enorme sillage en projectie maken dit een ongelooflijk product.

Sisley Eau du Soir Eau de Parfum

Topnoten: Grapefruit, Mandarijn
Hartnoten: Eikenmos, Jeneverbes, Patchouli, Peper, Iris, Anjer, Roos, Syringa, Labdanum, Jasmijn, Lelietje-van-dalen, Ylang-Ylang
Basisnoten: Muskus, Amber
Levensduur: 8+ uur
Seizoen: herfst/winter

Sisley Eau du Soir Eau de Parfum, uitgebracht in 1990, is een prachtige geur met alle kenmerken van een Chypre met de frisheid van jeneverbes.

De eerste opening is scherp, met pittige sinaasappel en grapefruit die voorop lopen. Het hart van deze geur ontketent eikenmos, patchouli en verse jeneverbes, bestrooid met peper. Poederachtige iris bloeit ook met een vleugje groene anjer.

Musk en amber in de basis voegen diepte toe. De hele compositie nestelt zich in een klassieke Chypre Floral die zwaar is op eikenmos, bloemen en patchouli.

Het meest geschikt voor herfst/winter omdat het te krachtig zal zijn voor warmer weer. Duurt 8+ uur met uitstekende sillage en projectie.