Yui Skin – De face cleanser voor jou! Wij spraken met de oprichtster

Last updated: juni 5, 2024

Als onderdeel van onze routine mag een goede gezichtsreiniger niet ontbreken. Aangezien ikzelf moeilijk de correcte producten kan vinden voor mijn tedere huid, ben ik steeds op zoek naar het nieuwste en beste op de markt.

Vandaag kan ik jullie dan ook verrassen met iets anders dan een heerlijke geur: een face cleanser in poedervorm die volgens mij gaat schitteren in de toekomst, Yui Skin!

Ik praat erover met de oprichtster zelf – een jonge, sterke, dynamische dame met grote ambitie!

Wie ben je, vertel ons wat meer over de persoon achter YUI?

Oprichtster Elly – Foto door Elisa O’Clock

Ik ben Elly het gezicht achter Yui Skin. Ik heb jarenlang met mijn huid geworsteld en veel verschillende producten getest en gezichtsbehandelingen gedaan in de hoop mijn huid tot rust te brengen.

Toen ik naar de universiteit ging, wist ik dat ik daar zelf verandering in wou brengen en ben ik chemie gaan studeren! Vorig jaar heb ik mijn masterdiploma duurzame chemie behaald en daarna ben ik meteen aan de slag gegaan.

Voor mij zijn de ingrediënten het belangrijkste onderdeel van huidverzorging en dat zie je terug in alle producten die ik uitbreng. Hopelijk houden jullie net zoveel van Yui Skin als ik!

Je kan Yui Skin bestellen op de officiële website, klik hier om deze te bezoeken.

Wat betekent YUI en wat is de filosofie erachter?

Yui is Japans voor liefde en zachtheid. Bij Yui Skin willen we dat je deze twee dingen voelt als je onze producten gebruikt. Ik wou graag voor een Japanse naam gaan omdat poeder cleansers al goed bekend zijn in Japan.

Na lang onderzoek had ik besloten om dit Japanse product een twist te geven en het in de Europese markt te introduceren.

Hoe ziet een dag in het leven van de opstartende ondernemer er uit?

Mijn wekker staat om 8u ’s ochtends. Om 8.30u zit ik aan mijn bureau en ga ik aan de slag tot 22-23u ‘s avonds. Elke dag is super verschillend en dat vind ik het leuke aan een ondernemer te zijn.

De ene dag ben ik bezig met product ontwikkeling, de andere dag met het testen van samples, en dan andere momenten marketing, netwerken met verschillende mensen in de industrie en ga zo maar door!

Het geeft je wel een grote druk aangezien je van alle markten thuis moet zijn maar je haalt er zeker veel voldoening uit!

Wanneer wist je dat een eigen face cleanser op de markt brengen jouw droom zou zijn?

Ik was altijd al een grote skincare en makeup fan. Vroeger kampte ik vaak met acne maar vond niet echt goede producten met de juiste ingrediënten.

Toen ik besloot om chemie te gaan studeren wist ik met zekerheid dat ik hierin iets wou oprichten. Omdat ik niet genoeg economische kennis had als wetenschapper besloot ik een extra jaar op Vlerick Business School verder te studeren in innovatie en ondernemerschap. Hier kwam ik op het idee om skincare producten meer duurzaam te maken.

80-95 % van jouw huidige producten bestaan namelijk uit water dus hier moest toch een oplossing voor zijn dacht ik? En dan kwam ik op poeder face cleansers terecht welke 85 % minder CO2 uitstotend zijn dan hun vloeibare variant.

Heb je bepaalde personen die een inspiratie voor jou en voor YUI zijn?

Mijn grote inspiratie is Vicky Tsai, de CEO van Tatcha. Tatcha is een Amerikaans bedrijf dat haar inspiratie haalt uit Japanse skincare. Het is een premium merk dat verkocht wordt in Sephora in Amerika maar helaas zijn de producten nog niet beschikbaar in Europa.

De founder had haar verlovingsring verkocht om uiteindelijk haar bedrijf uit de grond te stampen. Ze was super toegewijd en haar werk heeft geloond. In San Francisco had ik ook gepraat met een van haar eerste werknemers die vol lof over Tatcha praatte.

Hoe zie je de toekomst van het bedrijf in, pakweg 5 jaar na lancering?

Ik wil een huidverzorgingsroutine creëren voor elk huidtype door consequente innovatie en het gebruik van ingrediënten van topkwaliteit. Over 5 jaar hopen we verkrijgbaar te zijn in alle landen van Europa en ook in de VS met een focus op hoofdsteden als New York, Parijs, Milaan, etc.

Vond je het moeilijk om de geschikte partners/leveranciers/investeerders te vinden?

Momenteel richt ik Yui Skin alleen op maar ik kan toevertrouwen op begeleiding van een mentor en een adviesraad.

Producenten vinden die mijn product konden maken was een struggle. Dit omdat voor vloeibare skincare producten machines worden gebruikt speciaal voor vloeistoffen. Als ik met poeders wou werken ging ik een producent moeten vinden die ofwel poeder machines had ofwel die investering wou maken. Uiteindelijk heb ik een top producent gevonden en hebben we samples gekregen!

Op dit moment zijn we bij Yui Skin op zoek naar investeerders die willen helpen om de eerste batch te financieren.

Zo ziet het flesje eruit, meer informatie vind je op www.yuiskin.com

Het powder to cleanser principe is iets dat ik niet meteen goed ken. Kan je uitleggen hoe dit juist werkt?

Zeker! Het handige aan een powder cleanser is dat dit geen water bevat! Dit is superhandig voor op vakantie te gaan aangezien je geen rekening moet houden met vloeistoffen.
Het werkt zo:

  • Je voegt wat poeder op je hand ter grootte van een muntje
  • Je maakt je andere hand nat onder de kraan
  • Je wrijft je handen over elkaar tot er schuim wordt gevormd
  • Je kan nu je gezicht wassen en afspoelen

Zo simpel is het!
Het leuke aan onze face cleanser is ook dat we werken met refills. Als je flesje leeg is kan je gewoon een zakje poeder bijbestellen en kan je je fles voor altijd bijhouden en hergebruiken.

Als iemand die zelf regelmatig huidproblemen heeft, vooral het gezicht, ben ik voortdurend op zoek naar een product dat niet hard is of geen extra irritatie geeft dus. Is het geschikt voor elk huidtype?

Ja het product is gemaakt met enkel onschadelijke ingrediënten die heel zacht zijn en dus geen irritatie zouden mogen veroorzaken. Ik zelf heb ook een gevoelige huid dus dit was voor mij zeer belangrijk, zeker als chemist wil je op dat vlak wel goed zitten.

De face cleanser bevat geen sulfaten zoals SLS, geen alcohol, geen parfum, geen siliconen, geen parabenen, geen ftalaten, geen gluten. Ook zijn we cruelty free en vegan.

Op welke ingrediënten is Yui Skin gebaseerd en hoe werken ze?

Onze actieve ingredienten zijn niacinamide (vitamine B3), betaine, trehalose.

Niacinamide vermindert roodheid en vlekjes, geeft de uitstraling dat je poriën minder groot zijn, en geeft een zachte en hydraterende uitstraling.

Betaine is een ingrediënt dat ook van nature voorkomt in ons lichaam. Het zorgt ervoor dat de hydratatie balans in orde blijft van onze huid.

Trehalose hydrateert de huid omdat het de samenstelling van de natuurlijke vochtvasthoudende factor in de epidermis van de huid weerspiegelt. De natuurlijke beschermende functies van trehalose helpen huidbeschadiging door blootstelling aan omgevingsfactoren zoals fijn stof in de lucht te voorkomen.

Deze ingrediënten zijn gekozen omdat ik graag het EWG certificaat wil halen met mijn product. De EWG Skin Deep database houdt rekening met de schadelijkheid van de ingrediënten en geeft ze een score van 1 tot 10 (een berekening die rekening houdt met alle gevaren en gezondheidseffecten van de ingrediënten).

Er wordt ook rekening gehouden met beschikbaarheid van de wetenschappelijke gegevens over ingrediënten, gaande van geen tot robuuste gegevens. Veilige producten hebben een lage risicoclassificatie en een score voor de beschikbaarheid van gegevens die redelijk of beter is.

Is YUI Skin een product dat geschikt is voor gebruik op zich, of dient het aangevuld te worden met evt een extra verzorgende creme? (voor de mensen die een kortere dagelijkse routine hebben)

Je kan de gezichtsreiniger op zichzelf gebruiken aangezien hij ook zeer hydraterend werkt. Maar het is altijd beter om je skincare routine samen te stellen uit een cleanser, toner en moisturizer als beginner. Het is vooral afhankelijk van wat jij gewoon bent en hoeveel tijd je erin wilt steken.

Is er een geur toegevoegd? Zijn er in de toekomst plannen om meerdere geuren of versies uit te brengen?

Neen, we willen graag parfum-vrij zijn. Wanneer een allergische reactie optreedt is parfum vaak de boosdoener. Dit willen we graag vermijden waardoor het product voor iedereen verkrijgbaar is. Een extra reden waarom we parfum-vrij gaan is omdat dit een zeer milieu onvriendelijk proces is.

Is Yui Skin geschikt voor kinderen?

Ja! Onze cleanser bevat aminozuur surfactanten. Deze zijn mild en vrij van sulfaten maar geven wel een effectieve reiniging van de huid. Daarbovenop zijn ze ook nog eens biocompatibel en bio-afbreekbaar.

hoelang gaat een fles Yui Skin ongeveer mee?

Omdat we werken met poeders en er dus geen water in de formule zit, heeft het product geen verval datum. In de verpakking zelf zit 60 g aan product. Normaal zou je 0.5 g gebruiken per wasbeurt dus als je 2x per dag je gezicht wast zou hij 2 maanden meegaan. Hierna als hij op is kan je refills bijbestellen in een aluminium zakje en vul je je originele fles terug bij!

Overtuigd? Bestel dan jouw Yui Skin op www.yuiskin.com

Een vergelijking tussen vloeibare en poedervormige cleansers. Yui Skin gaat langer mee.
Een vergelijking tussen vloeibare en poedervormige cleansers
Goed voor het milieu! Je kan de Yui Skin fles gewoon opnieuw opvullen met refills in zakjes.

Goed voor het milieu! Je kan de Yui Skin fles gewoon opnieuw opvullen.