Waarop letten bij parfum kopen?

Last updated: juni 4, 2024

Niets gaat er boven een heerlijke goede parfum. De meeste zullen hun huis dan ook niet verlaten, zonder een paar sprays van hun favoriete geurtje. De heerlijke geur geeft je direct meer zelfvertrouwen en zorgt direct voor een goede start van je dag. Toch is niet ieder geurtje een succes en daarom hebben wij hieronder de beste tips waarop jij kan letten als je een parfum gaat kopen.

Dezelfde parfum voor een lagere prijs

De meeste mensen zullen hun parfum kopen bij bekende winkels als Douglas en ICI Paris XL. Deze parfum winkels zijn al jaren ontzettend populair, maar er zijn inmiddels ook heel veel andere manieren om aan je parfum te komen. Vaak een stukje goedkoper en van dezelfde kwaliteit. Online kun je bijvoorbeeld vaak veel goedkoper parfum kopen, als in veel winkels. Let wel op dat er ook webwinkels zijn die niet altijd even betrouwbaar zijn.

Parfum is veel vaker in de aanbieding als je denkt, zelfs de grootste merken zijn jaarlijks in de aanbieding. Het is echt zonde als je niet profiteert van deze hoge kortingen, want dit kan echt tientallen euro’s schelen. Een parfum kan je makkelijk 1 tot 3 jaar bewaren, zonder kwaliteitsverlies. Ben je dus al voorzien, maar is er een goede parfum aanbieding dan kan je deze gerust kopen als voorraad. Op deze manier hoef jij nooit meer de volle prijs te betalen.

Vraag altijd om een tester

Een geurtje kan ongelofelijk duur zijn en als je twijfelt dan doe je er goed aan om altijd eerst een tester te vragen. In een tester zit voldoende om een aantal dagen de parfum te dragen. Op deze manier kan je echt de geur testen. In de winkel heb je vaak meerdere geuren geroken waardoor een geur de volgende dag compleet anders kan ruiken.

Koop meerdere parfums

Wil jij echt het optimale uit je parfum halen, dan doe je er goed aan om verschillende parfums te kopen. Je herkent vast wel dat je de eerste dagen je geurtje goed ruikt en na de periode daarna veel minder? Je gaat namelijk wennen aan de geur, waardoor deze niet meer ruikt.

Voldoende afwisseling tussen verschillende parfums voorkomt dit probleem.

Daarnaast is het afwisselen van verschillende parfums ontzettend leuk. Net als kleding zijn komen parfums op verschillende gelegenheden beter tot hun recht. Zo kan je parfum afstemmen op wat je gaat doen of waar je naartoe gaat.

Verschillende soorten parfum

Soms loopt iemand langs je en ruik je direct het geurtje van diegene. Zelfs enkele uren later hangt de geur nog steeds om die persoon heen. Hoe sterk de geur is en hoe lang deze blijft hangen, is afhankelijk van het percentage geurbestanddelen. Bij een Eau de Toilette ligt dit veel lager als bij een Eau de Parfum. Wil jij dus een geur die lang blijft hangen, kies dan altijd voor een echte parfum en niet voor een aftershave, Eau de cologne of Eau de toilette. De geurbestanddelen bij deze liggen vaak onder de 5% waardoor de geur bij deze vaak al na een uurtje wegtrekt.

Bewaar je parfum op de juiste plek

Je kan een parfum makkelijk 1 tot 3 jaar bewaren, als je deze maar op de juiste manier bewaart. Veel mensen bewaren hun parfum op een kastje en als deze in de zon staat, dan gaat de kwaliteit van de geur sterk achteruit.

Een parfum kan je het beste bewaren op een donkere en koele plek. Nee je hoeft deze echt niet in de koelkast te bewaren, maar in een kastje uit de zon is wel verstandig. Ook moet je de parfum altijd goed afsluiten. Doe de dop dus altijd op je parfumflesje! Zo blijft de kwaliteit van je parfum optimaal. 

Plaats een reactie