Mannen: Zo breng je correct mannenparfum aan

De tijden dat parfums enkel voor vrouwen bestemd waren, zijn gelukkig al een poosje achter ons. Vele mannen vinden hun weg naar de wondere wereld van parfums en eau de colognes, maar hebben vaak niet de noodzakelijke kennis om het correct aan te brengen.

Voor mannen hebben parfums dezelfde voordelen als voor vrouwen: het is een aanvulling van je persoonlijke stijl, het geeft je meer zelfvertrouwen en je wordt er aantrekkelijker door. Met andere woorden, het is een hulpmiddel om jezelf een boost te geven en dit straalt zich af op jouw omgeving.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Waar breng je mannenparfum aan?

Eerst en vooral, van alle plaatsen die hieronder staan mag je er één of twee kiezen. Het is niet de bedoeling dat je alle warmste plekken van je lichaam met parfum bedekt want dan kan je evengoed de hele fles over je heen gieten.

In de regel wordt – zowel voor vrouwen als mannen – parfum aangebracht op de zogenaamde polsslag punten (waar je je hartslag kan voelen). Dit zijn de warmste gebieden van het lichaam die zorgen voor een goede en gelijkmatige verdamping.

Je polsslag punten zijn:

  • Nek
  • Oksels
  • Binnenkant van de polsen
  • Binnenkant van de ellebogen

Alternatieve plekken die vaak door mannen gebruikt worden:

Deze zijn wat koeler en zullen dus trager en minder sterk geur afgeven.

  • Borstkas
  • Voorarmen
  • Onderkin

Hoe breng je correct mannenparfum aan?

Meteen na het douchen en afdrogen

Een douche maakt de poriën schoon en opent ze, wat helpt om te geur te absorberen. Zorg ervoor dat je huid goed afgedroogd is alvorens het parfum of de cologne aan te brengen. Dit is het ideale scenario om de geur te laten mengen met de natuurlijke oliën van je huid.

Indien je niet kan douchen, hydrateer dan je huid

Soms hebben we gewoon niet de tijd om de hele routine af te werken en wil je gewoon snel weg raken maar wel lekker geuren. Dan geldt de regel dat je huid afgedroogd, maar niet uitgedroogd mag zijn. Parfum vermengt zich met de natuurlijke oliën van je huid om ze de beste geur af te geven.

Gebruik voor het aanbrengen een geurloze hydraterende lotion.

Hou de fles 10 tot 16 cm van je af

Het aanbrengen van parfum lukt het beste met een spray-top die je op de juiste afstand houdt. Dichter en je zal teveel en te geconcentreerd aanbrengen en andersom zal je van mijlenver niet genoeg op jezelf krijgen.

En als je geen spray-fles hebt? Doppen, niet wrijven!

Dan is het belangrijk dat je niet gaat gieten! Mannen die je van 1 kilometer ver ruikt vergissing zich hier het vaakst aan. Het is niet de bedoeling om je handpalm vol cologne of parfum te gieten en dit dan in je nek te gooien.

Maak gebruik van je vingertop om een kleine hoeveelheid uit de fles halen en breng deze al doppende aan op je polsslag punten. Dit kan je eventueel herhalen tot je de gewenst sterkte bereikt hebt.

Begin met minder, bouw op naar de ideale plek en hoeveelheid

Wanneer je weinig ervaring hebt met het aanbrengen van parfums is vaak moeilijk om de juiste plaats en dosering te bepalen. Dit kan je simpel oplossen door te testen en ook na te vragen bij een derde hoe het met jouw geur zit.

Breng bijvoorbeeld jouw parfum niet aan op alle plaatsen die hierboven beschreven staan. Probeer er eentje uit, leer hoelang de geur aanwezig blijft en vraag na of het niet te invasief is voor anderen. De volgende keer kan je een andere plek kiezen, of net dat beetje meer of minder gebruiken.

Het is niet nodig om je kleding vol te sprayen

Enerzijds zijn sommige producten gewoon schadelijk voor bepaalde stoffen en anderzijds mis je de natuurlijke vermenging met de oliën op je huid.

Je kan eventueel wel een klein beetje aanbrengen aan de binnenzijde van je vest of sjaal, gewoon om zelf die heerlijke geur te ruiken (kan handig zijn in een overvolle trein).