Druk de inflatie met de beste parfum aanbieding

Druk de inflatie met de beste parfum aanbieding
Last updated: juni 6, 2024

Het leven wordt duurder en duurder. We betalen allemaal een hoop meer voor wat beschouwd mag worden als “levensnoodzakelijk”: voeding, water, verwarming en kleding. Dat parfums ook in prijs stijgen zal voor niemand een verrassing zijn. In tegenstelling tot strikt noodzakelijke producten, vallen cosmetica echter wel in het luxesegment, maar dit is volgens ons een verkeerde opvatting.

Parfums zijn producten die je in een andere stemming kunnen brengen, die een deel van jouw identiteit vormen en die een fenomenaal geschenk kunnen zijn voor zowel jezelf als je naasten in deze toch wel sombere tijden. Dat werd bewezen tijdens de pandemie, wanneer de verkoop enorm steeg omdat mensen zichzelf én anderen een positiever gevoel konden bezorgen door een favoriete geur aan te brengen.

Daarom gaan wij en onze vrienden van parfum aanbiedingen elke dag op zoek naar de beste prijzen. Maar hoe werkt dit en kan je veilig online kopen én geld besparen?

{{CODE1}}

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Waarom online de beste parfum aanbiedingen kopen?

Heel eenvoudig: omdat het enorm moeilijk is om dit in de fysieke winkels te doen. Je kan op onze en andere websites heel eenvoudig honderden producten terugvinden, waar netjes alle aanbieders en hun huidige prijzen vermeld staan. Vaak hebben deze leveranciers ook fysieke winkels en kan je die dag nog een flesje gaan halen, maar waarom zou je dure brandstof verspillen wanneer het online ook kan?

Houd er ook rekening mee dat de webwinkels tegenwoordig allemaal een zeer transparant en makkelijk retourbeleid hebben, vaak gratis. Dan kan je eenvoudig een kapot flesje of tegenvallende geur terugsturen, zonder opnieuw in je wagen te springen en in de winkel de confrontatie met een medewerker aan te gaan.

Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat je in de winkel een geurstaal kan gebruiken en meteen oordelen of iets in de smaak valt of niet. Dit geldt echter enkel voor parfums die je nog nooit gebruikt hebt. Geuren die al jaren gebruikt kunnen perfect -en veel goedkoper- online aangeschaft worden.

Hoe worden parfums online vergeleken?

We nemen in dit artikel het voorbeeld van de parfums van Acqua di Parma, een zeer bekend en kwalitatief merk met enkele toppers die het al jaren enorm goed doen en echte favorieten zijn. Eentje daarvan is een persoonlijke favoriet: Acqua di Parma Rosa Nobile Eau de Parfum.

Om er zeker van te zijn dat wij (en onze collega-vergelijkers) de juiste prijzen vergelijken moeten we eerst op zoek naar de productcode. Deze EAN (vroeger ook wel gekend als de barcode) is uniek voor een bepaald product. Bijvoorbeeld:

  • Acqua di Parma Rosa Nobile Eau de Parfum 50 ml heeft als EAN 8028713490019
  • Acqua di Parma Rosa Nobile Eau de Parfum 100 ml heeft als EAN 8028713490026

Eenmaal we de correct productcode hebben, gaan we op zoek in de webshops van onze partners naar die specifieke code en dus niet naar de naam. Zo zijn we zeker dat we het 100% originele en authentieke product vergelijken. Hun prijzen worden dagelijks geüpdatet, worden door ons verwerkt en vervolgens in een handig overzicht geplaatst.

Dat ziet er dan zo uit:

En op die manier kan je dagelijks de laagste prijs zeer makkelijk vinden. Het gebruik van productcodes en de missie om enkel authentieke parfums te vergelijken is meteen ook de reden waarom je beter wegblijft bij Amazon en eBay of andere marktplaatsen. De echtheid kan daar niet gegarandeerd worden.

Waarom zijn parfums nu duurder?

Zoals ik al in de inleiding had vermeld: parfums kunnen ons echt helpen op psychologisch gebied tijdens onzekere tijden. Getuige hiervan is dit artikel van Vogue waarin vermeld wordt dat we tijdens de pandemie een sterke stijging zagen in de verkoop van geuren, vooral in het luxe segment.

De vroegere drempel dat dure parfums enkel voor de elite zijn, is -eindelijk- verdwenen. Meer en meer mensen vinden hun weg naar de wondere wereld der geuren, maar dat heeft als nadeel dat de balans van vraag en aanbod snel verschuift, waardoor prijzen stijgen.

Koppel daaraan de globale crisis en daarop volgende inflatie en je komt al snel uit bij een stijging van 15% tot 20% ten opzichte van 2020 (pre-covid). Er zullen waarschijnlijk nog andere factoren een rol gaan spelen in de toekomst (tekorten aan grondstoffen bijvoorbeeld), dus elk parfum dat je nu aan een ruime korting kan kopen, is een goede zaak.

Hoeveel kan je besparen door parfums te vergelijken?

We nemen er het voorbeeld van Rosa Nobile nogmaals bij, omdat het zo opvallend is dat meteen bewijst hoe belangrijk het is om prijzen te gaan vergelijken. Dit zijn de prijzen bij onze Nederlandse partners op het moment van schrijven:

  • Hoogste prijs – Douglas.nl: €147
  • Laagste prijs – Deloox.nl: €88.79
  • Verschil: €58.21

Nogmaals, dit gaat over exact hetzelfde product! Zonder vergelijken had je zomaar bijna €60 cadeau gedaan aan een webwinkel. Met dat geld kon je al eens een lekkere lunch gaan eten of zelfs een tweede geur kopen. Er is met andere woorden geen enkele reden om niet te vergelijken. Je geeft je geld natuurlijk uit zoals je zelf wilt, maar het door het raam gooien is voor niemand goed behalve voor diegene die het opraapt.

Conclusie

  • Meer mensen vinden hun weg naar parfums als psychologische steun in moeilijke tijden
  • De prijzen stijgen als gevolg van meer vraag en de algemene inflatie
  • Het prijsverschil tussen webshops, afhankelijk van periode en kortingen
  • Online bestellen van vertrouwde producten is goedkoper dan naar de winkel rijden
  • Je kan dus geld besparen door online parfum aanbiedingen te vergelijken en te bestellen bij gereputeerde webshops

Plaats een reactie