Thierry Mugler Angel Nova Review

Angel Nova werd in 2020 uitgebracht als weer een andere flankergeur in de populaire Angel-serie. Toch heeft het niet veel gemeen met het origineel. Wat me redelijk geïnteresseerd maakte om Nova eens te proberen. Hoe ruikt het? Hoe presteert Nova? Is het überhaupt het proberen waard?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Angel Nova?

Noten zijn onder meer: ​​lychee, framboos, benzoë, damastroos, akigala-hout

Een nieuwe ster. Een nieuwe heldin. Een nieuwe geur. Maak van je dromen een realiteit en de realiteit een droom.

Framboos. Wauw. Dat is een hoop framboos in de opening en het is vrij sappig en gepaard met lychee. Het voelt vrij gewaagd en er is ook iets tropisch aanwezig. Mango misschien? Het is van korte duur, maar het is er en een deel van die zoetzure mix-up.

Een paar minuten nadat ik dit had gespoten, kon ik al zeggen dat dit niet voor iedereen zal zijn. Maar ik voel me merkwaardig aangetrokken tot Angel Nova.

Het is niet alleen de intense framboos hier. De achtergrondtonen in de opening zijn intrigerend en zullen meer uitgesproken worden naarmate Nova zich ontwikkelt. Ten eerste een droog en licht kruidig ​​akigalahout, denk aan patchouli-achtige geur.

Ten tweede de benzoë-noot. Een beetje zoet, maar het is moeilijk te onderscheiden achter de fruitige explosie. Een lekker, ietwat medicinaal harsachtig aroma, dat gewoon op de achtergrond op de loer ligt.

Naarmate we verder komen, wordt het minder een fruitige geur, een meer fruitige bloemengeur. Damastroos komt binnen en het tropische element lijkt helemaal te vervagen. De geur wordt aardser en viezer, zonder de superzoete/zure mix die door de openingshandeling prikte.

De framboos is in het begin de ster, maar dat verandert in de roos en geeft daarna nooit meer de plek op. De laatste dry down is roos, wat frisse kruiden, aardsheid, benzoë en de resterende frambozennoot.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Voor mij zijn er twee fasen. De openingssillage is bijna een bom, maar het nestelt zich in iets dat vrij gematigd is. Het is meer een functie van de noten. Die vruchten worden in het begin gewoon versterkt, wat prima is, maar het kan overkomen als een monster en dat is het niet echt.

De levensduur is geweldig. Beide keren meer dan 9 uur. Waarschijnlijk 11 maximaal. Dus nog een Mugler met geweldige prestaties, wat een van de beste dingen van deze ontwerper is. Geweldige consistentie.

Seizoensgebonden, zou ik vasthouden aan warmer weer. Ik kan me niet voorstellen hoe scherp dit zou voelen in koudere lucht, maar het is fijn in de warmte van de lente.

Angel Nova maakt waarschijnlijk een jongere indruk. Ik zou echter niet zeggen dat het alleen voor tieners is. Als je voor licht gaat, kun je hem waarschijnlijk naar je werk dragen. Het is echter meer een casual in de stad-geur dan iets formeels.

Algemene indrukken van Angel Nova

Over het algemeen vind ik Angel Nova leuk? Ja, ik wel. Zal iedereen dat vinden? Waarschijnlijk niet.

Het is niet echt een nichegeur, omdat het een algemene aantrekkingskracht heeft. Het zal alleen niet ieders favoriet zijn.

Voor mij is de combinatie van framboos en lychee geweldig. Het rozenhart komt goed over en de basis van akigala en benzoïne verbindt het geheel. Het doet alsof alsof het je gewoon een fruitige bom gaat geven, maar ontwikkelt dan echt wat diepte en nuance.

Qua prestaties krijg je waar voor je geld. Ja, het is een geur op basis van rozen, maar het onderscheidt zich van vele andere op de markt. Je krijgt op zijn minst iets anders dan andere bestsellers die tegenwoordig worden gepusht.