Rottlucht Geurwater Review – Rotterdams stoer mannengeurtje

Zo af en toe kom je in de wondere wereld van de parfumerie iets speciaal tegen. Zo ook het geurwater van rottlucht.nl! Deze sympathieke Rotterdammers hebben namelijk uitgevonden waar veel mannen naar op zoek zijn: iets om hun onderhoud mee te doen en goed genoeg te ruiken op de stoerste manier.

“Wat betekent dat nou?” vraag je je ongetwijfeld af en eerlijk gezegd weet ik het zelf nog niet 100%, maar ik heb wel positief nieuws: het is de moeite waard, in bepaalde situaties en als je goed beseft dat het geurwater is voor onderhoud.

Wij kregen een flesje geurwater, een paar kousen, een persoonlijke boodschap en wat stickers toegestuurd. Allemaal netjes in orde en duidelijk met veel zorg verwerkt.

Samengevat is het geurwater van Rottlucht een handig product voor de man die iets ultra simpels wil. Een “onderhoudsbox” zou ik wel echt wel willen aanraden als geschenk voor je stoere vader of sterke man.

Rottlucht eau de parfum met rottlucht witte kousen
Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Rottlucht Eau de Parfum?

Op de website van Rottlucht krijgen we te horen dat we dit eigenlijk gewoon “geurwater” moeten noemen, wat op zich ergens wel leuk is. Maar sommige mannen, vooral ik dan, willen toch wel weten wat we kunnen verwachten. Een eau de parfum is immers wat sterker dan een EDT of cologne en zou langer moeten werken. Als ik “geurwater” hoor, dan denk ik aan zo’n slappe eau de cologne uit grootvader’s tijd.

Het goede nieuws is dat dit een zeer goed presterende eau de parfum is. Ik heb Rottlucht voor het schrijven exact 3 keer getest: gewoon ‘s avonds in huis, op kantoor en in de bar. Telkens haalde ik er gerust een 4 tot 6 uur aangename geur uit voor het echt wel op de huid bleef zitten. De kracht zit ‘m wel vooral in het begin, waarna het een degelijke maar intieme bubbel vormt. Ideaal voor de stoere man die niet wil dat de hele kamer naar z’n geurwater ruikt.

Het Rottlucht geurwater heeft geen lijst met noten bij de levering en het lijkt me eigenlijk ook gewoon niet nodig. De opening zegt alles: een citrus-aquatische frisse geur met weinig evolutie. Daarna krijg je wat zachtere bloemige noten, met een dragende maar niet complexe basis.

Mijn eerste indruk was dat het wel heel erg hard op de citrusnoten speelde en bijna als een speer mijn neus binnendrong, maar dit werd al snel zachter en vooral aangenamer.

Je krijgt gedurende de hele levensduur een frisse aquatische citrusgeur om je heen die voor niemand aanstootgevend zal zijn.

Wanneer te dragen en voor wie is Rottlucht geurwater?

Ik vind dat het product exact is zoals het geadverteerd wordt: een simpele geur die makkelijk in vele situaties past. Denk aan kantoor, een biertje in het lokale café, bezoek aan vrienden, een casual etentje, een wandeling, na het sporten, … die dingen.

Gezien het citrus/aquatische karakter van de geur kan ik natuurlijk niets anders dan zeggen dat dit ideaal is voor lente en zomer. Dat is de mening van de parfum reviewer en daar blijf ik bij. Echter als echte man hoef je je daar geen zorgen over te maken en draag je het gewoon wanneer je wilt.

Want dat is nu net de kracht van Rottlucht: het is goed genoeg om overal mee weg te komen en dus perfect voor de man die niet houdt van fancy geuren of teveel gedoe.

Dat gezegd zijnde, kan ik Rottlucht niet aanraden voor een geklede avond of een nachtje in de club. Het past er gewoon niet bij en daar kan je best op zoek naar iets specifiekers.

Prijs en Raad ik Rottlucht aan?

Wat is er allemaal beschikbaar?

Dus ja, met eigenlijk slechts 6 producten kan je al aardig wat leuke combinaties maken. In hun cadeauboxen krijg je nog extra de mogelijkheid om een boodschap te steken of speciaal te laten verpakken. Topservice noemen we dat.

Kopen of niet?

Gezien de prijs van €24.95 voor 50ml eau de parfum kan ik zeggen dat dit enkel een aanrader is voor diegene die specifiek op zoek zijn naar een ludieke fles en makkelijke geur. Er zijn vergelijkbare alternatieven die beter zijn, zoals bijvoorbeeld een Boucheron Homme EDT die even lang meegaan en complexer ruiken. Naar mijn mening word je Rottlucht sneller beu, maar ik ben dan ook niet het doelpubliek.

Maar waar ik wel 100% mijn hand voor in het vuur wil steken, is dat dit een bijzonder aangenaam geschenk is voor elke man waarvan je nog maar even denkt dat hij voldoet aan de beschrijving “stoer”.

Plaats een reactie