Paco Rabanne Phantom Eau de Toilette Review

Paco Rabanne Phantom Eau de Toilette flesje in de vorm van een robot

Wanneer je Phantom voor het eerst ziet denk je meteen “Wat doet dat speelgoed hier in de parfumerie?”, maar onder het unieke uiterlijk zit een zeer degelijk parfum. Je kan de 100ml en 150ml versies zelfs connecteren met je telefoon, maar dat is iets dat ik aan jullie overlaat. Leuke gimmick, maar ik ben meer benieuwd naar de vloeistof.

Phantom is aanvankelijk vooral een zoete geur die toch fris aanvoelt. De opening vooral voelt tropisch aan en wordt ondersteund door een zoete tint van lavendel en vanille, waar later houtachtige noten aan toegevoegd worden. Alles is goed gebalanceerd en zorgt voor een aangename frisse, licht zoete, licht zwoele geur die vrijwel overal kan gedragen worden.

Dit is geen showstopper, maar eerder een casual dagelijkse geur waar je veel genot van zult hebben. Geen beest, geen overheersende geur, gewoon goed.

De prestaties zijn behoorlijk, met zo’n 6 à 7 uur op mijn huid en een matige sillage en projectie in het begin.

Reken daarbij nog het voordeel dat de 150ml (enkel deze als ik het goed begrepen heb) fles hervulbaar is en je hebt een topper voor in je collectie.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Phantom Eau de Toilette?

Topnoten: Lavendel, Citroen rasp en Amalfi citroen.
Hartnoten: Lavendel, Appel, Rook, Aardse noten en Patchouli.
Basisnoten: Vanille, Lavendel en Vetiver

Phantom trapt de boel af met zijn citroenschil en appelnoten die zorgen voor een sappige opening. Het heeft een zoet en enigszins tropisch aroma.

Een beetje vreemd, maar de zoetheid en algemene romigheid van de vanillenoot helpt echt om het samen te binden.

Lavendel is ook een grote speler. Het zal in kracht groeien naarmate we verder gaan, maar het biedt al vroeg ondersteuning aan de vruchten.

De citroen- en appelnoten zullen hun grip op de formulering beginnen te verliezen. Dat is wanneer Phantom een aardsere, drogere en meer op lavendel gebaseerde geur wordt. Patchouli en lavendel, met wat rook en een kruidige kruidigheid.

Het is op dit moment veel minder een zoete geur. De vetiver en patchouli geven het een aards/houtachtig aroma dat er doorheen komt, maar het gaat vooral om de lavendel- en vanillenoten.

Sillage, Levensduur en veelzijdigheid

Phantom komt op mij over als een gematigde geur. Het is geen sillage- en projectiebeest, maar het ligt in ieder geval boven wat het gemiddelde gemiddelde zou zijn voor herengeuren.

Met een lange levensduur blijft Phantom 6-7 uur hangen. Dat is ongeveer waar het op mijn huid toe in staat lijkt. Met andere woorden zeer redelijk, maar niet iets dat als elite wordt beschouwd.

Seizoensgebonden denk ik dat Phantom het beste ruikt als het buiten gematigd tot koud is. Dus ik zou het niet gebruiken tijdens de extremen van winter en zomer.

Gelukkig is de temperatuur waar wij wonen bijna het hele jaar door goed voor Phantom. Dat maakt van deze geur een perfecte dagelijkse keuze, die je vrijwel bij elke gelegenheid kan gebruiken.

Dit is een casual of nachtlevengeur voor jongere mannen. Ik denk niet dat de meeste mannen boven de 50 dit zouden willen hebben.