Givenchy Gentleman (2017) Review

Givenchy Gentleman Eau de Toilette 2017

Mijn mening over Givenchy Gentleman is positief. Hoewel ik er niet volledig weg van ben, vind ik het toch een aangename geur voor wat het is. Persoonlijk vind ik het iets te bloemig, maar ik denk dat veel andere mannen ervan zullen genieten. Het biedt in ieder geval een welkome afwisseling ten opzichte van vele andere populaire geuren.

De combinatie van sprankelende peer, iris en lavendel is niet iets waar ik dagelijks naar grijp. Daarom voel ik geen behoefte om een fles ervan in mijn bezit te hebben.

Ik geef de voorkeur aan de geuren uit de Dior Homme-lijn boven Givenchy Gentleman, dus het past niet echt bij mijn collectie. Als je echter een goedkope fles kunt bemachtigen, zou het een prima geur zijn om dagelijks te dragen. Met een mooie korting is het dus zeker een absolute aanrader. Het behoort ook wel tot de beste Givenchy Gentleman geuren voor mannen.

Hoewel ik niet precies kan plaatsen waar Givenchy Gentleman in het spectrum van populaire mannengeuren past, omdat het behoorlijk anders is, heeft het zeker zijn eigen fanbase. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen en een veilige blinde koop.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Givenchy Gentleman (2017)?

Gentleman Givenchy is een moderne kijk op de klassieke Gentleman-geur uit de jaren ’70. Ondanks de gelijkenis in naam, moet je het niet verwarren met de Gentlemen-reeks van Givenchy.

Bij het eerste contact ruik je sappige peer en irisnoot, wat neigt naar een bloemige houtgeur. Het doet denken aan Dior Homme, hoewel Gentleman Givenchy bloemiger is en minder houtachtige basis heeft.

Mettertijd komt er een rijkdom van leder en lavendel naar voren, versterkt door de drogende geur. De subtiele en lichte geur van Gentleman Givenchy is aantrekkelijk door zijn herkenbare peernoot.

Het doet me denken aan mijn Ultra Male parfum, alhoewel ze verschillen, delen ze de peernoot. Een bloemige peergeur, die verrassend plezierig is om te dragen.

Patchouli voorkomt dat deze fruitige, bloemige geur te vrouwelijk wordt, geeft het een ruw randje en voegt een aardse, houtachtige kwaliteit toe. Samen met leder zijn dit voor mij de uitschieters. Hoewel de peernoot soms wat overweldigend kan zijn.

Ik herinner me niet precies welke geur uit de Gentlemen Only-lijn me hieraan doet denken, maar er is zeker een andere Givenchy-geur met vergelijkbare kwaliteiten.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

De projectie van deze geur is vrij bescheiden. Een enkele spray van Ultra Male (daarom dat die ook in het lijstje van mannenparfums met extreme sillage en projectie staat) op mijn shirt was sterker dan drie sprays van deze Givenchy-geur. Verwacht geen krachtig geurspoor, het is meer een subtiele, dagelijkse geur.

Wees echter voorzichtig met overmatig spuiten, want de peernoot en bloemige elementen kunnen overweldigend zijn. Op de huid is de geur enkele uren merkbaar, dan wordt het subtiel maar nog steeds goed waarneembaar. Het zal niet de hele ruimte vullen.

De duurzaamheid is degelijk, niet uitstekend, maar acceptabel met 5-7 uur. In een geklimatiseerde omgeving houdt het dichter bij de 7 uur, terwijl het buiten sneller vervaagt.

Qua seizoensgebondenheid is het geschikt voor alle seizoenen, behalve op zomerse hoogtijdagen. Het is niet strikt voor koud weer, het doet het ook goed in de lente.

Deze Givenchy-geur is veelzijdig en past bij zowel casual als kantooromgevingen. Het heeft een relaxte stijl die ook iets formeler kan zijn. Mits spaarzaam aangebracht, is het aangenaam en niet storend.