Chanel Allure Homme Review

Allure Homme is het origineel uit de serie, uitgebracht in 1999.

Allure Homme is volgens mij altijd een volle fles waardig is, zelfs als ik betere prestaties wil. Dit en Allure Sport Eau Extreme geven je nog steeds genoeg om een ​​volledige aankoop te rechtvaardigen.

Deze geur is zeer veelzijdig, volwassen zonder oubollig te zijn, aantrekkelijk en een geur waar ik niet al te veel klachten over heb. Misschien wil ik een EDP-versie in plaats van de EDT. Ik geniet wel van de lichtheid van Allure Homme tegenover de zwaardere Eau Extreme. Het is een leuke afwisseling.

De citrus is hier geweldig. Samen met het licht kruidige begin en de fantastische houtachtige/vanille/amber dry-down, is dit een makkelijke om te dragen.

Allure Homme was een fantastische release van Chanel en zeker de moeite waard. Het is relaxed, maar goed samengesteld, en ruikt nog steeds heerlijk na al die jaren.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Allure Homme?

Noten zijn onder meer: ​​mandarijn, koriander, cistus, ceder, tonkaboon, zwarte peper, perzik, rozenhout en meer

Laten we eens kijken hoe Chanel het beschrijft: moeilijk te definiëren, onmogelijk te weerstaan. Fris en schoon, warm en sexy, Allure Homme is de uitdrukking van het charisma en de innerlijke kracht van een man. Een frisse, kruidige en houtachtige compositie die de aanwezigheid onthult van de man die het draagt.

De opening van Allure Homme is een heldere, schone citrus, geleid door de mandarijn. Die noot wordt geflankeerd door perzik en wat citroen.

De fruitnoten worden bovenaan samengevoegd met wat lichte en frisse kruiden. Voornamelijk koriander. Samen met wat zwarte peper en een vleugje gember, denk ik. Met wat toegevoegde lavendel … wat erg licht is voor mij.

Allure doet fantastisch werk door warm te zijn, terwijl het niet zwaar is, en over het algemeen een vrij fris profiel te behouden. Er is zelfs een beetje kokosnoot, dat maakt het nog ingewikkelder, als je het kunt opvangen. Soms pik ik het goed op, andere keer minder.

Welnu, als het opdroogt, vervagen sommige kruiden. De fruitige noten worden bijna alleen de sinaasappel en de citroen. In de plaats van de afnemende noten krijg je hout, vanille, amber en enkele aromatische bloemige noten.

De citrus wordt de ster, maar deze wordt wel droger. Het sandelhout en het rozenhout zijn behoorlijk prominent aanwezig op mijn huid. Samen met de vanille-noot.

Het laatste van de dry-down geeft me citrus, sandelhout en cistus. Benzoë lijkt ook in de mix te zitten. Dat cistus (amber) aroma doet erg denken aan dat in Bleu de Chanel EDP. De overige noten van de mix zoals vanille geven dit een romige afdronk. Tegen het einde kan het me vaak wat poederig overkomen.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft sillage is dit vrij matig. Met een behoorlijke hoeveelheid sprays, projecteer je in dat bereik van 2-3 meter, voor een deel van de duur. De rest? Een meter van de huid. Niet bepaald een krachtpatser, maar deze Chanel kan wel voor een fijne intieme beleving zorgen.

De levensduur bereikt meestal 6-7 uur op mijn huid. Nogmaals, niet iets om over naar huis te schrijven, maar het is redelijk bruikbaar.

Dit is de meest volwassen geur uit de Allure-serie. Niet ‘ouderwets’, maar zeker niet wat je zou associëren met veel jongere mannen. Midden 20 en hoger is waarschijnlijk de doelgroep. Stijlvol, niet hunkerend naar aandacht.

Het kan overdag worden gedragen. Naar kantoor, semi-formele gelegenheden, formeel. Het is aantrekkelijk genoeg voor dates en het nachtleven, als je het rustig aan wilt doen.