De Beste Parfums de Marly Voor Mannen

De geuren van Parfums de Marly staan synoniem voor de pracht en pure decadentie van het Frankrijk van de 18e eeuw. De beste Parfums de Marly voor mannen hebben een excentrieke mix van klassieke Franse weelde versmolten met een moderne twist.

Door de grenzen tussen historisch en modern te vervagen, blijven PDM-geuren de uitersten accentueren. Uit de vele verschillende herengeuren in hun collectie heb ik er 9 gehaald die een plek in ieders collectie verdienen.

Met een decadente reeks kruiden, fruit, hout en zelfs bloemen hebben deze beste Parfums de Marly mannengeuren iets te bieden voor alle smaken, seizoenen en gelegenheden. Veel plezier bij het shoppen en dragen!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Parfums de Marly Sedley Eau de Parfum

Topnoten: Bergamot, Mandarijn, Grapefruit, Citroen, Munt
Hartnoten: Rozemarijn, Geranium, Lavendel, Olibanum
Basisnoten: Sandelhout, Ceder, Vetiver, Patchouli, Cashmeran , Ambroxan
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 3 uur

Sedley, uitgebracht in 2019, is een heldere, frisse, houtachtig-aromatische geur die een andere weg inslaat dan de gebruikelijke diepere/niche PDM-geuren.

Sedley opent helder met frisse, scherpe noten van bergamot, citroen en grapefruit versmolten met munt. Lavendel is duidelijk aanwezig in het hart van deze geur en voegt een zonnige, bijna zeepachtige sfeer toe. Rozemarijn brengt een meer mannelijke gastronomische toon. De dry-down bestaat uit delicate houtsoorten en de muskusachtige combinatie van cashmeran en ambroxan. Een uitstekende frisse/muntachtige/citruservaring met een kapperssfeer.

De sillage van Sedley is slechts matig op 60 cm achter de drager, met projectie dicht bij de huid. Dit is een matige blijvende geur van +-3 uur.

Sedley is een lichte lente/zomer mannelijke geur die geweldig is voor overdag. Een om te dragen als je schoon en fris wilt ruiken. Denk aan ontspannen op het strand, zomerwandelingen, na de sportschool, lichte brunch.

Sedley is een geur van hoge kwaliteit en het proberen waard als je op zoek bent naar een fris ruikende geur in kappersstijl. Deze is ook perfect voor op kantoor omdat het licht, maar aanwezig en ongetwijfeld stijlvol is.

Parfums de Marly Oajan Eau de Parfum

Topnoten: kaneel, honing, osmanthus
Hartnoten: Benzoë, Labdanum, Ambergris, Artemisia
Basisnoten: Patchouli, Muskus, Vanille, Tonkaboon
Seizoen: alle seizoenen
Levensduur: 6 uur

Oajan is een luxe, warme, kruidige en lichtzoete mannelijke oriëntaalse geur uit 2013. Parfums de Marly heeft een elegante en verfijnde gastronomische geur gecreëerd met ongelooflijke prestaties.

De opening van Oajan is adembenemend met een sublieme combinatie van gekruide kaneel en zoete honing. De hartnoten maken al snel hun aanwezigheid kenbaar en bestaan uit zachte vleugjes van vanille- achtige benzoë vermengd met fruitig/houtachtig labdanum. Na het drogen introduceert romige tonkaboon een combinatie van vanille en tabak die erg mannelijk-sexy is. Beide noten van muskus en patchouli zijn licht aanwezig op de achtergrond.

Oajan is een sensuele mannelijke geur die je minstens 1 keer in je leven moet proberen.

Oajan heeft een uitstekende sillage en projectie. Dit is een langdurige geur die meer dan 6 uur prestatie levert.

Persoonlijk vind ik dat Oajan een geur voor elk seizoen en elk moment van de dag/nacht is. Misschien niet op een hete zomermiddag, maar elk ander moment lijkt mij goed. Denk aan een date night, een luxe maaltijd, bars, clubs, of zelfs op kantoor als je hem spaarzaam gebruikt

Oajan is een uiterst stijlvolle en verfijnde mannelijke gourmandgeur die je zal opvallen. Het is fruitig, kruidig, zoet en een klein beetje boozy met beestachtige prestaties.

Parfums de Marly Herod Eau de Parfum

Topnoten: kaneel, peper
Hartnoten: tabaksblad, wierook
Basisnoten: vanille, muskus
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 4 uur

Herod is een bedwelmend rijke combinatie van tabak, vanille en wierook die je verleidt als een mot naar een vlam. Verzet is zinloos. Gelanceerd in 2012, de neus achter Herodes is Olivier Pescheux.

De opening van Herod is een zoet/pittige combinatie van kaneel en peper, wat het een bijna oosterse vibe geeft. Verse tabak en sensuele wierook komen uit het hart en grijpen je aandacht. Bij het drogen lijkt een golf van rustgevend zoete en romige vanille elke noot te bedekken, met een fruitig/muskusachtig aroma dat snel volgt. Heel soepel en verfijnd.

Herod heeft een gemiddelde sillage en projectie. De levensduur was +-4 uur op de huid. Hoewel de prestaties niet verbluffend zijn, vind ik dat Herod nog steeds de investering waard is, aangezien het een mooie, intieme mannelijke geur is.

Herod is er een voor het herfst-/winterseizoen met zijn donkere, zachte “gentleman club”-vibe. Probeer de combinatie met een laagje Dior Sauvage voor een ongelooflijke geur voor elk seizoen.

Herod is een donkere en mysterieuze mannelijke geur van zoete tabak. Hoewel het niet de beestachtige projectie van anderen in de collectie deelt, trekt het degenen die dicht bij je staan nog dichterbij. Fantastisch.

Parfums de Marly Layton Eau de Parfum

Topnoten: appel, bergamot
Hartnoten: Jasmijn, Viooltje, Lavendel
Basisnoten: Vanille, Peper, Kardemom, Sandelhout, Patchouli
Seizoen: alle seizoenen
Levensduur: 5 uur

Layton is een opvallend rijke oosterse bloemige mannelijke geur met diepe houtsoorten, kruiden en zoetheid in gelijke mate. Hamid Merati-Kashani is de neus achter deze verfijnde gourmandgeur die in 2016 werd gelanceerd.

De opening van Layton begint met heerlijke versgebakken appeltaart en verwarmende kardemom met hints van knapperige citrus. Een licht bloemig hart zorgt voor zachte noten van lavendel en jasmijn. De dry-down is ongelooflijk, met zachte vanille en diepe houtachtige noten die een verslavend sensuele mannelijke ervaring creëren.

Layton heeft een uitstekende sillage met een spoor van 1,5 tot 1,8 meter en een staande projectie van 1,2 tot 1,5 meter. Dit is een langdurige geur die meer dan 5 uur prestatie levert.

Layton is in mijn ogen een geur voor elk seizoen. Hoewel de kruiden en lavendel voor een herfst/wintergevoel zorgen, zorgen de gebakken appel en lichte bloemen voor een sublieme lentegeur. Geschikt voor vrijwel elk formeel of informeel evenement. Zou ook een uitstekende kantoorgeur zijn, zolang je er maar niet in baadt!

Over het algemeen is Layton een elegante en verfijnde mannelijke geur die hout, fruit, kruiden en een subtiele frisse zoetheid precies op de juiste manier in balans brengt. Sterk aanbevolen.

Parfums de Marly Pegasus Eau de Parfum

Topnoten: Bergamot, Heliotroop, Komijn
Hartnoten: jasmijn, bittere amandel, lavendel
Basisnoten: amber, vanille, sandelhout
Seizoen: herfst, winter, lente
Levensduur: 5 uur

Pegasus, uitgebracht in 2011, is de Jekyll and Hyde van de Parfums de Marly-geurcollectie. Bij de levendige opening van metallic amandel zouden velen naar de dichtstbijzijnde uitgang rennen, maar een beetje geduld beloont je met een verfijnde, oosterse fougere mannelijke geur gehuld in mysterie.

De opening van Pegasus is een majestueuze golf van bijna metaalachtige fusie van bittere amandel en komijn vermengd met de citrusfrisheid van bergamot. Milde bloemen lijken al snel de randen van de eerste opening glad te strijken en een kalmerende sfeer toe te voegen. De dry-down brengt een totale transformatie in deze geur, met verwarmende amber, romige vanille en diepe noten van sandelhout. Ronduit luxueus en verfijnd.

Pegasus heeft een redelijke sillage met een spoor van 1,2 tot 1,5 meter en een staande projectie van 0.5 tot 1 meter. Dit is een langdurige geur die meer dan 5 uur prestatie levert.

Pegasus is een uitstekende herfst/winter/lente die kan worden gedragen voor zowel formele als chique/casual gelegenheden. Perfect voor dinerdates, brunch en zelfs op kantoor.

Pegasus is een mannelijke geur van vanille en amandel die veel aandacht en complimenten krijgt. De investering zeker waard, maar geen blinde aankoop. Test deze eerst in de winkel of via een monster.

Parfums de Marly Percival Eau de Parfum

Topnoten: bergamot, mandarijn
Hartnoten: Lavendel, Geranium
Basisnoten: balsemspar, houtachtige specerijen, ambroxan
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 4 uur

Percival is een frisse combinatie van heldere citrus en geurige lavendel op een gekruide houtachtige basis die een uitzonderlijk veelzijdige mannelijke geur is.

Een opening van knapperige mandarijn en bergamot zorgt voor een frisse en energieke sfeer, waarbij lavendel en geranium zorgen voor een authentiek zomergevoel. Na het drogen voegen gekruide houtsoorten en het lichtzoete en muskusachtige aroma van ambroxan diepte toe om alles mooi samen te brengen.

Percival is een heldere en frisse lente/zomergeur (misschien ook het begin van de herfst) met een energieke sfeer. Perfect als geur voor overdag, dus denk aan post-workout, lunchafspraken, winkeluitstapjes, dagjes uit. Ik vind het een geweldige geur om je dag goed te beginnen.

Gezien het feit dat deze geurstijl nooit zo goed zal presteren als de diepere wintergeuren, doet Percival het toch uitstekend. De Sillage is 0.3-1 meter, en staande projectie is ongeveer 50 cm. Dit is een middellange geur die rond de 4 uur prestatie levert. Zeer respectabel voor een lente/zomergeur.

Percival is een energieke, frisse en mannelijke geur in ‘blauwe’ stijl met een ongebruikelijke twist van gekruide houtsoorten en zoete muskus. Zeer sympathiek en zeker een publiekstrekker, geen kameropruimer.

Parfums de Marly Godolphin Eau de Parfum

Topnoten: tijm, saffraan, gemengde vruchten
Hartnoten: rozen, iris, jasmijn
Basisnoten: amber, vanille, leer
Seizoen: herfst, winter

Godolphin, gelanceerd in 2010, is een mannelijke leergeur met een fruitige twist, gecreëerd door geurneus Michele Saramito. Hoewel ik geen liefhebber ben van pure leergeuren, is Godolphin absoluut een topper.

Godolphin opent met een exotische mix van zoete/muskusachtige saffraan en gemengd fruit die duidelijk mannelijk is. Een hart van lichte bloemen bloeit discreet, maar de algehele geur is op dit punt muskusachtig/fruitig. Na het drogen is leer de ster van de show en maakt het een grootse en enigszins glamoureuze entree. Vanille en musk komen ook naar voren om diepte en body toe te voegen.

De prestaties van Godolphin zijn uitstekend met sillage die een spoor van 1,2 tot 1,5 meter creëert en een staande projectie van ongeveer 1,2 tot 1,5 meter. Dit is een zeer langdurige geur van meer dan 8 uur.

Godolphin voelt met zijn combinatie van fruit en leer meer herfst/winter aan, misschien wel ook wel de koudere dagen van de lente. Eerlijk gezegd ruikt Godolphin zo lekker dat ik hem ook in de zomer zou dragen, maar meer als avondgeur.

Godolphin is een adembenemend glamoureuze, fruitige/leerachtige mannelijke geur die aan zoveel eisen voldoet. Als je op zoek bent naar een leergeur die niet té vol leer is, zoek dan niet verder.

Parfums de Marly Galloway Eau de Parfum

Topnoten: citrus, peper
Hartnoten: Iris, Oranjebloesem
Basisnoten: Muskus, Amber
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 7 uur

Galloway, vernoemd naar het nu uitgestorven Schotse paardenras, is een mannelijke combinatie van citrus, peper, muskus en amber die kracht en glorie uitstraalt.

De opening van Galloway is zeer schoon en knapperig met een sappige toets van scherpe citrus bestrooid met zwarte peper. Een bloemig hart van iris en oranjebloesem bloeien om een lichtheid te creëren die nog steeds stevig mannelijk aanvoelt. Eenmaal gesetteld, combineert een diepe muskusachtige basis met warme en kruidige noten van amber om een gevoel van moeiteloze mannelijke verfijning te creëren. Interessant om op te merken dat de pepernoten dieper en intenser worden naarmate de tijd verstrijkt, fantastisch.

De prestaties van Galloway zijn erg goed met sillage die een spoor van 1,2 tot 1,5 meter creëert en een staande projectie van 1 tot 1,2 meter. Een zeer langdurige geur bij ongeveer 7 uur.

Met zijn mannelijke frisheid gecombineerd met lichte bloemen en muskusachtige/amberkleurige ondertoon, voelt Galloway bijna op maat gemaakt voor lente/zomer. Eentje om te dragen als een frisse, casual geur voor overdag.

Galloway is een heldere lente/zomer herengeur die met het verstrijken van de uren een meer kruidige/peperachtige kant onthult. Perfect als dagelijkse geur als je iets stijlvols en ongewoons wilt.

Parfums de Marly Nisean Eau de Parfum

Topnoten: limoen, roze peper
Hartnoten: roos, geranium
Basisnoten: Patchouli, Amber
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 5 uur

Nisean is een moderne kijk op een door patchouli gedomineerde oriëntaalse kruidige geur die verleidelijk, meesterlijk en inherent mannelijk is.

De opening van Nisean is lekker fris, met noten van knapperige limoen en milde peper. Zachte roos en geranium lijken al snel balans toe te voegen aan wat anders een te frisse geur zou zijn geweest. Bij het opdrogen dansen warme/muskusachtige ambernoten met sensueel diepe houtsoorten, en het bedwelmende groene en aardse aroma van patchouli stijgt langzaam op om je helemaal te omhullen. Fantastisch.

De prestaties van Nisean zijn redelijk goed met sillage die een spoor van 1,2-1,5 meter creëert en een staande projectie van 0.5-1 meter. Gemiddelde levensduur van ongeveer 5 uur.

Nisean neigt meer naar de herfst/winter vanwege de diepe combinatie van zoete muskusachtige patchouli met houtachtige/ambernoten. Het heeft meer een formele, mannelijke sfeer, dus eentje om je op te kleden tijdens het dragen. Nisean is een uitstekende geur voor laat in de middag tot de avond, dus denk aan huwelijksrecepties, vroege avondafspraken, theater en andere formele gelegenheden.

Nisean is een verslavende, oosterse, kruidige mannelijke geur met bloemige en citrustoetsen. Sexy, donker en toch met een lichtere kant.

Plaats een reactie