De Beste Jean Paul Gaultier Geuren Voor Mannen

Last updated: juni 1, 2024

Nadat de iconische geur ‘Le Mâle’ 1995 in verscheen, heeft Jean Paul Gaultier zich toegelegd op mannelijke geuren die het publiek aanspreken en die alle conventies tarten. Veel van de beste Jean Paul Gaultier-geuren voor mannen delen hetzelfde DNA als het origineel en bieden een eclectische mix van kruiden en hout versmolten met weelderige bloemen en zoete noten.

Door de grenzen tussen wat mannelijk en vrouwelijk is te vervagen, blijven zijn geuren de uitersten accentueren.

Er zijn verschillende opwindende mannelijke geuren in de Jean Paul Gaultier-collectie, dus er is een geur voor iedereen. Terwijl sommige parfumhuizen op veilig spelen en vertrouwen op de beproefde ‘mannelijke’ geurnoten, bewandelt Jean Paul Gaultier een eigen, uniek pad.

Onderstaand vind je mijn favoriete 4 Jean Paul Gaultier mannengeuren, enjoy!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Jean Paul Gaultier Le Male Eau de Toilette

Topnoten: artemisia, lavendel, munt, bergamot, kardemom
Hartnoten: karwij, oranjebloesem, kaneel
Basisnoten: sandelhout, tonkaboon, amber, vanille, ceder
Seizoen: alle seizoenen
Levensduur: 5 uur

De klassieker! De verleidelijke oriëntaalse Le Mâle werd gecreëerd door Francis Kurkdjian en uitgebracht in 1995. Met publieksvriendelijke noten van lavendel, vanille en tonkaboon is dit nog steeds een geweldige geur die veel complimenten genereert.

Le Male Eau de Toilette opent met een uitbarsting van pittige bergamot, verse munt en een vleugje kardemom. Al snel ontwikkelen zich hartnoten van kaneel en oranjebloesem. Na het drogen creëren heerlijke vanille, romige tonkaboon en houtsoorten een stijlvolle sfeer.

Dit is zeker een geur om nog eens te ervaren als je hem al een tijdje niet hebt gebruikt.

De levensduur van Le Male Eau de Toilette is gemakkelijk 5 uur met uitstekende sillage.

Naar mijn mening is dit een geur voor elk seizoen. De bergamot, lavendel en munt geven een lente/zomergevoel, terwijl de combinatie van tonkaboon en vanille meer neigt naar herfst/winter. Geweldig voor bijna elke gelegenheid: van bruiloften, clubs, date night tot zelfs na de sportschool.

Le Male Eau de Toilette is een echte klassieke mannelijke geur met een uitgebalanceerde combinatie van kruiden, bloemen, citrus en hout die een geruststellende, coole sfeer uitstraalt. Eentje om mee op te vallen.

Jean Paul Gaultier Ultra Male Eau de Toilette Intense

Topnoten: Bergamot, Peer, Munt, Lavendel, Citroen
Hartnoten: kaneel, scharlei, salie, karwij
Basisnoten: Vanille, Amber, Ceder, Patchouli
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 6 uur

Vervaardigd door diezelfde Francis Kurkdjian, werd Ultra Male Eau de Toilette in 2015 gelanceerd om opnieuw verbinding te maken met de originele geur. Met extra kruiden en zachte, sappige peer toegevoegd aan het originele geurprofiel, is Ultra Male mannelijk en toch delicaat.

Ultra Male opent met frisse citrusnoten van bergamot en citroen verstrengeld met sappige zoete peer en lavendel. Verse munt maakt ook een discrete indruk. De hartnoten brengen een golf van kruiden, met name kaneel en salie. De dry down is ongelooflijk sensueel, met vanille en warme amber in combinatie met lichte houtsoorten.

Ultra Mâle heeft een fantastische levensduur van 6 uur met enorme sillage.

Ultra Male is een ongelooflijke geur voor die herfst- en winteravonden. Deze dient gedragen te worden als je gekleed bent en klaar om indruk te maken. Ultra Male is meer geschikt voor een chique bar, club, date night of stijlvol uit eten gaan.

Ultra Male is, vind ik, wel de beste Le Male-flanker. Het is lief en toch mannelijk, sexy en speels en verlangt ernaar om meegenomen te worden voor een avondje uit in de stad. Dit is een opvallende, complimentjes vangende mannelijke geur.

Jean Paul Gaultier Le Beau Eau de Toilette

Topnoten: Bergamot
Hartnoten: Kokosnoot
Basisnoten: tonkaboon
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 4 uur

Le Beau Eau de Toilette is een aromatische houtachtige mannelijke geur met sensuele noten van bergamot, kokosnoothout en tonkaboon. Verbroederd met de vrouwelijke La Belle, werd Le Beau gelanceerd in 2019 en gecreëerd door de neuzen Sonia Constant en Quentin Bisch.

Le Beau opent met verse kokosnoot en knapperige bergamot die in eerste instantie een zomerse sfeer (van cocktails bij het zwembad) geven. Kort daarna verschijnt een golf van romige tonkaboon met subtiele kruiden. Na volledige droging bezinkt de kokosnoot en laat de tonkaboon echt glanzen.

Voor mij is dit meer een geur voor jongere kerels, of in ieder geval voor iemand die jong van hart is, hoewel het verfijnd, stijlvol en mannelijk blijft.

De levensduur is middellang met ongeveer 4 uur met redelijke sillage.

Le Beau neigt meer naar de lente en zomer, hoewel het extreem veelzijdig is vanwege de warmte, zoetheid en kruiden. Vooral de kokos/limoen-combinatie is een schot in de roos en geeft een zorgeloze vakantiesfeer, maar de tonkaboon voegt diepte toe om zo de weg naar andere seizoenen te openen. Eentje om overdag te dragen, op vakantie, lange wandelingen of na de sportschool.

Le Beau Eau de Toilette is een lichte en frisse houtachtige/aromatische geur dagelijks gebruik die perfect is voor de warmere seizoenen.

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme Eau de Toilette

Topnoten: Scharlij, Mandarijn
Hartnoten: Karamel, Tonkaboon
Basisnoten: Vetiver
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 7 uur

Scandal Pour Homme kwam in 2021 op de markt. De vrouwelijke lijn werd gelanceerd in 2017. Geïnspireerd door het sterke imago van een bokser, voelt dit parfum aan als een vleugje gespierde verfijning. In feite is het speciaal ontwikkeld voor mannen die altijd het gevoel van de overwinning willen dragen.

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme is een zoete geur met wat zachte en kruidige noten. De zoetheid van de geur is het element dat schittert, waardoor het een vrij licht gevoel krijgt.

Om dat speciale gevoel van de overwinning te krijgen, creëerde het merk een amber-houtachtige compositie die alleen kan worden gedefinieerd als een olfactorische schok van onvoorspelbaarheid en verfijning.

Om te beginnen een top die een totale knock-out van frisheid is dankzij de aanwezigheid van salie en mandarijn. Vervolgens creëert een hart van karamel en tonkaboon een verrukkelijke verwijzing naar de emblematische zoete waanzin van Jean Paul Gaultier. Uiteindelijk introduceren stralende noten van vetiver de levendige kracht van vers gekapt hout als basis van de compositie.

Dit is niet naar ieders smaak, maar omdat ik persoonlijk nogal wat geuren bezit, vind ik het leuk om een zoete geur in mijn collectie te hebben voor wat meer veelzijdigheid.

Plaats een reactie