De 6 Beste Prada Parfums Voor Mannen

Last updated: juni 5, 2024

Het Italiaanse modemerk Prada staat wereldwijd bekend om het creëren van ongelooflijk luxueuze, opvallende geuren. De beste Prada-geuren voor mannen balanceren een cocktail van hypnotiserende noten met een flinke scheut mannelijke bravoure. Van het prachtige Luna Rossa tot het uiterst provocerende L’Homme Prada-assortiment, straalt de collectie gewoonweg klasse uit.

Ik heb de beste Prada-geuren voor mannen geselecteerd die een scala aan provocerende mannelijke noten gebruiken die je om de juiste redenen zullen laten opvallen. Er is duidelijk ook goed nagedacht over het ontwerp van de flessen en ze voelen zwaar en duur aan in de hand.

De beste Prada-geuren voor mannen combineren een aangename combinatie van citrus, kruiden, harsen, houtsoorten met verse poederachtige bloemen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Prada Luna Rossa Eau de Toilette

Topnoten: lavendel, bittere sinaasappel
Hartnoten: Munt, Scharlei
Basisnoten: Ambrette, Ambroxan
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 5 uur

Prada Luna Rossa Eau de Toilette is een frisse, mannelijke geur met een aandachtzoekend bitter randje dat verfijning uitstraalt. De neus achter deze in 2012 uitgebrachte geur is de Duitse parfumeur Daniela Andrier.

De opening van verse lavendel verstrengeld met bittere sinaasappel creëert een eerste bitterzoete sfeer. Verse munt uit het hart tilt de frisheid verder op, terwijl salie wat mannelijk kruid toevoegt. Na het drogen wordt een muskusachtige/houtachtige basis van ambrette opgetild door hints van zoete ambroxan.

De levensduur duurt vrij lang: 4-5 uur voordat het huidgeur wordt. Sillage en projectie zijn matig.

Wat betreft wanneer te dragen, Luna Rossa is een frisse lente/zomer geur voor overdag en dit tijdens zowel informele als meer formele gelegenheden of voor op kantoor.

Prada Luna Rossa Eau de Toilette is een modern-hedendaagse mannelijke geur. Het is muntachtig fris met een gedurfde bloemige noot en bittere sinaasappelrand die makkelijk een lievelingsgeur zou kunnen worden.

Prada Luna Rossa Black Eau de Parfum

Topnoten: bergamot
Hartnoten: Engelwortel, Patchouli
Basisnoten: coumarine, amber, muskus
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 6 uur

Prada Luna Rossa Black Eau de Parfum is het tegenovergestelde van Luna Rossa EDT. Parfumeur Daniela Andrier heeft een initieel frisse geur gemaakt met een lichte bitterheid die al snel overgaat in een verwarmende halfzoete vanillegeur met een poederachtige kant.

Deze geur opent helder met knapperige bergamot die al snel wordt vergezeld door een levendig hart van bittere engelwortel en aardse patchouli. Je moet deze schoonheid ongeveer een uur de tijd geven om zichzelf volledig te onthullen. De dry-down van zoete vanille (cumarine) noten en rijkelijk gekruide amber draait de pittig-bittere opening helemaal om. Fantastisch.

Wat betreft wanneer te dragen, leent de diepe vanille/amberkleurige basis van Luna Rossa Black zich uitstekend voor koude herfst-/winterdagen en zelfs voor de lente. Deze comfortabele geur is ideaal voor dates, kantoor, leuke avondjes uit en gezellige avonden binnen.

De levensduur is goed, je kunt meer dan 6 uur aan prestaties verwachten met behoorlijke sillage en projectie, vooral van de combinatie vanille en amber.

Luna Rossa Black is een sexy mannelijke geur. Het is aanvankelijk fris, maar evolueert al snel naar een halfzoete combinatie van vanille en warme amber met een poederachtig randje. Geruststellend en stijlvol.

Prada Luna Rossa Sport Eau de Toilette

Topnoten: Jeneverbessen, Gember
Hartnoten: Lavendel
Basisnoten: vanille, tonkaboon, musk
Seizoen: alle seizoenen
Levensduur: 5 uur

Laten we één ding meteen duidelijk maken, Prada Luna Rossa Sport mag niet als ‘Sport’ gezien worden. Dit is een stijlvolle combinatie van lavendel en vanille die een genot is om te dragen.

De openingsnoten van jeneverbes en gember zorgen voor een kruidige/frisse start van deze geur. Lavendel bloeit al snel vanuit het hart om zijn mannelijke bloemenmagie uit te stralen. Bij het drogen stijgt luxe vanille op en wordt het de meest prominente noot. Het werkt goed samen met de lavendel- en gemberkruiden.

Prada Luna Rossa Sport is een gezelschapsgeur die in elk seizoen en voor elke gelegenheid gedragen kan worden. Even geschikt als een casual geur voor overdag, formele avondkleding en alles daartussenin. Je hoeft niet eens 100 kg te heffen of de 100 meter in minder dan 10 seconden te rennen om deze ‘Sport’-geur te dragen.

De levensduur is redelijk goed, je kunt meer dan 5 uur aan prestaties verwachten met behoorlijke sillage en projectie, langer als je op kleding sprayt (let op voor vlekken).

Over het algemeen was Luna Rossa Sport veel beter dan ik had verwacht en niet echt een ‘Sport’-geur. Het is aanvankelijk fris en kruidig, maar evolueert naar een combinatie van lavendel en vanille die geweldig is voor elke gelegenheid.

Prada L’Homme Eau de Toilette

Topnoten: neroli, zwarte peper, kardemom
Hartnoten: Iris, Viooltje, Geranium
Basisnoten: Amber, Ceder, Patchouli, Sandelhout
Seizoen: lente, zomer, herfst
Levensduur: 5 uur

L’Homme Eau de Toilette, uitgebracht in 2016, is een poederachtige mannelijke geur die zowel fris als uitnodigend is. De parfumeur achter deze geur is de Duitse Daniela Andrier.

De opening van Prada L’Homme is fris met de zachte citrusachtige, bloemige noot van neroli licht bestrooid met kardemom en peper. Poederachtig viooltje en iris in het hart openbaren zich al snel om de aanvankelijke frisheid te versterken. Aardse geranium en violet volgen snel. Een verfijnde houtachtige basis verrijkt met warme amber openbaart zich zodra deze volledig tot rust is gekomen.

Met zijn frisse, poederige bloemige noten en houtachtige/amberkleurige basis is Prada L’Homme het meest geschikt voor lente/zomer/herfst. Het is een schone maar luxueuze alledaagse geur die perfect is voor zowel nette als casual kleding.

Je kunt 5 uur levensduur verwachten met matige sillage en projectie. Dit is meer een intieme, frisse, mannelijke geur voor overdag dan een absoluut sillage en projectie beest.

Prada L’Homme Eau de Toilette een verfijnde poederachtige geur met een sensuele houtachtige/amberachtige basis die na een uur intreedt. Het is een uitstekende mannelijke geur voor overdag.

Prada L’Homme Intense Eau de Parfum

Topnoten: Iris
Hartnoten: Amber, Patchouli
Basisnoten: tonkaboon, leer, sandelhout
Seizoen: herfst, winter
Levensduur: 6 uur

Deze opvolger uit 2017 neigt meer naar avondkleding en heeft een poederachtige rand die wordt versterkt met een verwarmende basis. De neus achter deze geur is eveneens Daniela Andrier.

De opening van Prada L’Homme Intense is aanvankelijk fris en zoet met poederachtige iris die vanaf het begin bloeit. Rijke en kruidige/zoete amber brengt warmte vanuit het hart met vleugjes aardse patchouli. Na het drogen zorgen tonkaboon, hout en een vleugje leer voor een onderstroom van mysterie.

Met zijn frisse, poederachtige bloemige noten en contrasterende, verwarmende basis is Prada L’Homme Intense het meest geschikt voor de koudere seizoenen. Het is een stijlvolle, formele avondgeur die goed uitgebalanceerd en verfijnd is.

De prestaties zijn goed en je kunt meer dan 6 uur draagtijd verwachten. De sillage en projectie zijn echter slechts matig en ik had beter verwacht van een ‘intense’ versie. Breng aan op kleding om er betere prestaties uit te persen.

Prada L’Homme Intense Eau de Parfum combineert de poederachtige noot van iris met een diepere basis van hout, amber en tonkaboon op sublieme wijze. Het is verfijnd, elegant en ruikt duur.

Prada L’Homme L’Eau Eau de Toilette

Topnoten: Iris
Hartnoten: neroli, gember
Basisnoten: Sandelhout, Ceder, Amber
Seizoen: lente, zomer
Levensduur: 5 uur

Prada L’Homme L’Eau Eau de Toilette is een lichtere en meer speelse versie van het origineel. Parfumeur Daniela Andrier is trouw gebleven aan het poederachtige iris-DNA van het origineel met neroli en gember die ook hier strijden om je aandacht.

De geur opent helder met zuivere maar bitterzoete neroli bestrooid met pittige gember. Een poederachtig bloemig hart van iris staat al snel centraal en krijgt al snel een meer zeepachtig karakter. Na het drogen voegen een basis van hout en warm amber op de achtergrond een vleugje luxe toe.

Prada L’Homme L’Eau is een feel-good lente/zomergeur die meer geschikt is om overdag te dragen. Denk aan sporten, winkelen, boodschappen doen, lunches en zelfs op kantoor.

De prestaties zijn redelijk goed en je kunt 5 uur aan levensduur verwachten met redelijke sillage en projectie, voordat het een huidgeur wordt.

Prada L’Homme L’Eau een zuivere, moderne mannelijke geur die me doet denken aan een luxe hotelverblijf of ontspannende massage. Het is heerlijk poederachtig en fris met een kruidige houtigheid die voor balans zorgt.

Plaats een reactie