Veilig MagSafe opladen: zo doe je dat

Last updated: juli 8, 2024

MagSafe opladen is hartstikke handig. Je hoeft geen stekker meer in de USB-C-poort van je iPhone of iPad op te laden, en je blijft niet achter kabels hangen. Maak je niet druk: MagSafe opladen is veilig, maar hoe houd je het ook veilig? We hebben een paar tips om je toestel zo veilig mogelijk op te laden.

smh roarwithpassion

Gebruik een geschikte MagSafe oplader

Online kun je goedkoop een MagSafe oplader vinden. Sommige laders kosten maar een paar euro bij de Chinese grootgrutters. We kunnen je niet aanraden om deze MagSafe laders te gebruiken. Het probleem is namelijk dat ze niet altijd gekeurd zijn, en de kwaliteit wisselend is. Daardoor kun je tijdens het laden je iPhone of iPad beschadigen.

Daarnaast is zo’n goedkope Chinese oplader niet per se veilig. Het is al eens voorgekomen dat laders zijn doorgebrand en voor roetschade hebben gezorgd. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom raden we je aan om alleen een gecertificeerde, goedgekeurde lader te gebruiken. Zo weet je zeker dat er geen schade aan je apparatuur ontstaat.

Laad je iPhone of iPad niet ‘s nachts op

Heeft je iPhone of iPad een laadbeurt nodig? Doe dat dan op een moment dat je het toestel niet gebruikt. Bij voorkeur op een rustig moment overdag. Laad je toestel altijd op, op een moment dat je de lader in de gaten kan houden. Onder meer de brandweer waarschuwt voor ‘s nachts opladen. Immers kan er ook kortsluiting ontstaan. Voordat je het weet, heb je een brandje in je slaapkamer.

Het apparaat kan zich overladen en dan te warm worden. Dat kan zelfs problemen opleveren met de verzekering in het geval van brand of schade. Daarom herhalen wij het dus ook nog een keer: probeer zoveel mogelijk overdag op te laden.

Haal je toestel op tijd van de lader

Dat brengt ons bij de volgende tip: haal je telefoon op tijd van de lader. Het is zonde om je telefoon een lange tijd aan de MagSafe oplader te laden als deze al volledig opgeladen is. Je lader gebruikt namelijk nog steeds stroom. Dat is niet goed voor je portemonnee, en het doet ook niets goed voor het klimaat. Hoe minder stroom we gebruiken, hoe beter het is. Wees zuinig met stroom – het is niet onbeperkt.

Daarnaast komen we ook weer uit bij de warmte: als je een toestel overlaadt, wordt deze mogelijk te warm. Dat wil je voorkomen. Zet in je instellingen van iOS ook ‘geoptimaliseerd opladen’ aan. Dat betekent dat je iPhone of iPad zich oplaadt tot 80%, en daarna op een rustig moment de laadbeurt afmaakt. Een intelligent systeem traint je toestel om op de slimste manier op te laden.

Plaats een reactie