Duurzame aanpassingen die je deze zomer in je leven kan toepassen

Last updated: juni 6, 2024

We moeten met z’n allen wat duurzamer gaan leven. Daar kunnen we nou eenmaal niet omheen. Wil jij deze zomer het roer eens omgooien en echt je ecologische voetafdruk zoveel mogelijk laten krimpen? In dit artikel vertellen we je hoe je deze zomer duurzamer kunt gaan leven.

Duurzaam reizen

In de zomer maken veel mensen een reisje. Erg leuk natuurlijk, maar wat betreft duurzaamheid vaak geen goed idee. Daag jezelf eens uit om in plaats van het vliegtuig binnen Europa de auto of de boot te pakken, of beter nog: de trein. In eigen land kun je jezelf uitdagen om de auto zo veel mogelijk te laten staan en te kiezen voor bijvoorbeeld het OV, de fiets, of duurzame nieuwe vervoersmiddelen zoals een elektrische step bij easyride.nl

duurzaamreizen

Duurzaam kopen

Shoppen, sommige mensen zijn er gek op! Als je zo duurzaam mogelijk wil winkelen is het eigenlijk belangrijk om zo min mogelijk te winkelen. Kies voor items van goede kwaliteit, zodat je lang met je kleren of spullen kan doen? Stom? Dat hoeft helemaal niet! Voor sommige mensen is het echt een sport om de mooiste items te vinden in kringloopwinkels. Omdat je bij kringloopwinkels geen nieuwe spullen koopt, maar spullen hergebruikt, is dat de ideale manier om op duurzame wijze mooie nieuwe dingen te kunnen kopen.

Duurzaam eten

Ook je eetpatroon kan een stuk duurzamer. Er zijn drie manieren om je eetpatroon zo duurzaam mogelijk maken. Eet zoveel mogelijk plantaardig, koop zoveel mogelijk lokaal en koop zo min mogelijk verpakte dingen. Plantaardig eten wordt steeds makkelijk, met al het aanbod aan alternatieven in de supermarkt. Lokaal kopen wordt je makkelijker gemaakt doordat de oorsprong van groenten vaak gemeld staat, ook kun je je inschrijven voor groentepakketten, waarbij wekelijks een pakket met seizoensgroenten bij jou thuis geleverd wordt. Daag jezelf uit om dingen zo min mogelijk verpakt te kopen. Kopen op de markt maakt dat bijvoorbeeld een stuk makkelijker.

Duurzaam wonen

tot slot kan jij deze zomer gebruiken om wat duurzame aanpassingen te doen op jouw huis. Valt er bijvoorbeeld nog iets te winnen op het gebied van isolatie of op het gebied van het dichten van gaten en kieren? Misschien maak jij deze zomer zelfs van de tijd gebruik om de verbouwing in huis aan te gaan zodat je voor eens en voor altijd van het gas af kan.

Plaats een reactie