Zijn rijstwafels gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

De rijstwafel; een verantwoord tussendoortje!

Bijna iedereen kent ze wel, de rijstwafels. Ze worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van gepofte rijst. Dit is een gezonde graansoort. Deze granen worden in hun geheel verwerkt en zijn goed voor de gezondheid.

Rijstwafels zijn in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Meestal liggen ze tussen de broodvarianten, beschuit en ontbijtkoek.

Over de vraag of rijstwafels gezond of juist niet gezond zijn bestaan nogal wat misverstanden. Over het algemeen hebben ze een positief imago. Dit komt waarschijnlijk door de lage hoeveelheid calorieën die een wafel gemiddeld bevat. Dit is namelijk per wafel zo’n 42 kilocalorieën. De light-versies bevatten slechts 7 kilocalorieën per stuk. De consumentenbond heeft de rijstwafel in de categorie ‘verantwoord tussendoortje’ geplaatst.

Toch is het niet zo dat de rijstwafels buitengewoon gezond zijn. Er zitten niet veel voedingsstoffen in rijstwafels, waardoor ze weinig vitaminen etc. leveren aan het lichaam. Ook moet u, wanneer u op uw gewicht wilt letten, geen rijstwafels met bijvoorbeeld een chocoladelaagje of suikerlaagje eten. Deze bevatten vanzelfsprekend veel meer calorieën dan de naturel-wafels. Deze vallen dan ook niet onder een verantwoord tussendoortje.
Rijstwafels kun je lang bewaren, tot wel een jaar. Dit moet dan wel gebeuren in een luchtdichte trommel.

Plaats een reactie