Wat is een gezonde smoothie?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Smoothies, lekkere en erg gezonde drankjes!

Ze worden steeds populairder in Nederland: smoothies. Een mengelmoes van fruit, groenten, zuivel, sapjes en nog veel meer, die als heerlijk tussendoortje, ontbijt of lunch gedronken wordt. Steeds meer mensen kiezen ervoor een blender in huis te nemen, door het grote gemak waarmee er een lekkere smoothie kan worden gemaakt. En het mooie is: vaak zijn smoothies erg gezond!

Hoe weet ik of een smoothie gezond is?

In veel gevallen zijn smoothies gezond. Toch zijn ze niet allemaal gezond. Zo kan het zijn er (veel) suikers worden toegevoegd, of kleur en smaakstoffen. Daarmee kan een smoothie veranderen van een gezonde mix naar een flinke calorie-bom. Wanneer u een smoothie koopt in de winkel, is het daarom belangrijk dat u dit goed in de gaten houdt. Het beste is wanneer er geen suikers en andere stoffen zijn toegevoegd, maar dat het een pure mix is.

Wanneer u een smoothie zelf maakt, kunt u deze natuurlijk zo gezond of ongezond maken als u zelf wilt. Wanneer u voor een gezonde smoothie gaat, zijn er honderden, zoniet duizenden combinaties mogelijk. Probeer zelf soorten fruit en groenten te mixen en voeg hier, wanneer u dit lekker vindt, een beetje melk of yoghurt aan toe. Veel mensen voegen ook vruchtensappen toe aan een smoothie: dit is vaak onverstandig omdat veel vruchtensappen uit de supermarkt bomvol suikers zitten. In veel fruitsoorten en groenten zitten een hoop vezels en andere voedingsstoffen, waardoor een smoothie al snel gezond zal zijn!

Plaats een reactie