Review: RyttPro en Oxyfresh Mondwater

ryttprovsoxyfresh
Last updated: juni 12, 2024

Ze staan in diverse lijstjes van beste mondwaters: De mondwaters van Ryttpro en OxyFresh. Maar wat is nou eigenlijk het beste merk? In deze blog vergelijken we de merken met elkaar, zodat jij een goed beeld hebt van de verschillen en de overeenkomsten.

Mondwater steeds meer onderdeel van de dagelijkse routine

Na het tanden poetsen je mond spoelen met mondwater is voor steeds meer mensen een vast onderdeel van de dagelijkse mondhygiëne. Dat heeft zeker een aantal voordelen. Mondwater bereikt en reinigt ook de plekjes waar de tandenborstel niet bij komt. Bovendien zorgt het voor een extra schoon en fris gevoel na het poetsen. Het is wel belangrijk dat het geen alcohol en andere schadelijke bestanddelen bevat. Die verstoren het natuurlijke evenwicht in de mond door ook de nuttige bacteriën te doden.

Actieve zuurstof: het geheim van de mondwaters van Oxyfresh en Ryttpro

Het goede nieuws is dat je schadelijke bacteriën heel effectief kunt bestrijden zonder de nuttige microben te doden. Mondwater met een actieve zuurstofformule bestrijdt namelijk alleen de schadelijke bacteriën, die anaeroob zijn. Dat wil zeggen dat ze gedijen in een zuurstofarme omgeving. Actieve zuurstof wordt geactiveerd al naar gelang het zuurgehalte in je speeksel hoger is. En hoe hoger het zuurgehalte, hoe meer schadelijke bacteriën er uit te schakelen zijn.

Ook zink is een beproefd middel om de anaerobe bacteriën te bestrijden zonder het evenwicht van de mondflora aan te tasten. Zo heb je dus helemaal geen alcohol of andere agressieve stoffen nodig, die op de lange duur alleen maar averechts werken.

Een actieve zuurstofformule heeft nog een groot voordeel boven mondwaters die een slechte adem alleen maar maskeren. Actieve zuurstof neutraliseert de stinkende zwavelachtige gassen die de anaërobe bacteriën uitscheiden op moleculair niveau. Zo pak je een slechte adem bij de bron aan.

Twee mondvriendelijke mondwaters op basis van zo’n actieve zuurstofformule zijn RyttPro Mondwater en Oxyfresh Mondwater. Beiden zijn ze verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.

RyttPro Mondwater Magic Mint

De actieve zuurstofformule van RyttPro Mondwater Magic Mint, OZ-3X,werkt samen met het even mondvriendelijke CPC (cetylpyridinium chloride) en zink. CPC pakt niet alleen de schadelijke bacteriën effectief aan, maar ook schimmels en zelfs een aantal virussen. Deze ingrediënten beschermen je gebit tegen cariës (gaatjes), verzorgen je tandvlees, helpen amandelstenen voorkomen en houden je adem fris.

RyttPro Mondwater Magic Mint heeft een frisse smaak dankzij natuurlijk pepermunt-extract. Hou je niet van een sterke mint-smaak, dan is er het subtieler smakende RyttPro Mondwater Gentle Mint.

Oxyfresh Mondwater Lemon Mint

Ook Oxyfresh bestrijdt schadelijke bacteriën op een mondvriendelijke manier met de actieve zuurstofformule Oxygene en zink. Daarnaast bevat dit mondwater een aantal veilige ondersteunende ingrediënten als xylitol en aloë vera.

Samen houden ze je gebit en je mondholte perfect schoon en gezond. Oxyfresh Mondwater Lemon Mint heeft een frisse smaak, die de aanmaak van speeksel stimuleert. Hou je daar niet van, bijvoorbeeld omdat je mond heel gevoelig en geïrriteerd is, dan is er ook nog Oxyfresh Mondwater Gentle Formula. Dit is geheel zonder smaak, maar heeft uiteraard wel de reinigende en verzorgende ingrediënten voor een schone mond en een frisse adem.

Mondwater zonder alcohol

Zowel RyttPro Mondwater als Oxyfresh Mondwater bevatten geen alcohol of andere schadelijke ingrediënten. Ze zijn volkomen mondvriendelijk, zodat je er onbeperkt en onbezorgd mee kunt spoelen. Je mondflora zal er alleen maar door verbeteren. Beiden zijn verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.

Plaats een reactie