Last van hamsterwangen? Dit kun je ertegen doen!

Last updated: juni 3, 2024

Heb jij, net zoals vele anderen, last van hamsterwangen? Die vervelende zwellingen in je gezicht die ervoor zorgen dat je er erg vermoeid en ouder uitziet? Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen. In dit artikel bespreken we dan ook wat de oorzaken kunnen zijn van hamsterwangen en welke behandelingen mogelijk zijn om het effect ervan te verminderen.

Wat zijn hamsterwangen?

Hamsterwangen zijn eigenlijk de benaming voor een opgezwollen gezicht, voornamelijk ter hoogte van de jukbeenderen. Dit kan zorgen voor een rondere gezichtsvorm, wat sommige mensen als ongewenst en onprettig ervaren. De zwelling kan verschillende oorzaken hebben, waaronder vochtophoping, overmatig vetweefsel of zelfs genetische factoren. De gevolgen hiervan zijn onder andere een vermoeide en verouderde uitstraling.

Oorzaken van hamsterwangen

Er zijn verschillende oorzaken van hamsterwangen. Een van de oorzaken die vaak voorkomt is vochtophoping in het gezicht, wat kan ontstaan door bijvoorbeeld een slechte voeding, het drinken van te weinig water of een zoutrijk dieet. Daarentegen kunnen ook genetische factoren een rol spelen bij het ontwikkelen van hamsterwangen, het hoeft dus niet per se alleen afhankelijk te zijn van de keuzes die je maakt.

Behandelingen tegen hamsterwangen

Nu komen we gelukkig bij de verschillende behandelingen om hamsterwangen te verminderen. Het injecteren van fillers in de jukbeenderen is een van de meest effectieve behandelingen. Door fillers op strategische plekken in het gezicht te plaatsen, kan de vorm van het gezicht worden verbeterd en kunnen hamsterwangen worden verminderd. Ook het gebruik van Botox kan helpen bij het verminderen van hamsterwangen. Door Botox in de kaakspieren te injecteren, kunnen deze spieren worden verslapt en kan de vorm van het gezicht aanzienlijk worden verbeterd.

Een andere behandeling die de hamsterwangen gedeeltelijk kunnen verhelpen is een facelift. Bij een facelift wordt de huid strakker getrokken en kunnen overtollig vetweefsel en huid worden verwijderd. Hierdoor kan de vorm van het gezicht aanzienlijk worden verbeterd en kunnen hamsterwangen worden verminderd.

Tot slot kan ook een gezonde levensstijl helpen bij het verminderen van hamsterwangen. Door voldoende water te drinken, een gezonder dieet te volgen en ook regelmatig te sporten, kan vochtophoping worden verminderd en kan de gezondheid van niet alleen de huid, maar ook de algehele gezondheid van je lichaam worden verbeterd.

Plaats een reactie