Is kaneel gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Is kaneel een gezond specerij?

Kaneel is een specerij dat afkomstig is van de kaneelboom. Dit is een boom die groeit op plekken met een tropisch klimaat. De specerij wordt al honderden, zoniet duizenden jaren lang gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld appelmoes en stoofperen.

Maar is kaneel ook gezond? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Wetenschappers hebben nog geen duidelijke conclusie kunnen trekken wat betreft de gezondheidseffecten. Wel zijn er veel bevindingen die wijzen op positieve gezondheidseffecten van kaneel. Deze zullen we hieronder uitlichten. Let wel, onderaan dit artikel gaan we ook in op de risico’s die het eten van veel kaneel met zich mee brengt.

De gezondheidseffecten van het eten van kaneel:

Kaneel en honing

Sommige wetenschappers vermoeden dat een combinatie van kaneel en honing meerdere ziekte’s en kwaaltjes kan genezen. Het regelmatig eten van deze combinatie zou helpen met het voorkomen en/of genezen van hartkwalen, artritis, blaas-infecties, verkoudheid, griep, etc. etc.

Te hoog cholesterol-gehalte

Kaneel heeft een gunstig effect op het cholesterol-gehalte van mensen. Het is een belangrijke bron van mangaan, ijzer en calcium.

Risico’s van het eten van kaneel

Er zijn vermoedens dat het regelmatig eten van kaneel kankerverwekkend kan werken. Hier zijn echter nog geen harde bewijzen voor, net zo min als voor de positieve effecten van de specerij.

Plaats een reactie