Esthetische ingrepen zitten in de lift 

Last updated: juli 2, 2024

Iedereen wil er jong en mooi blijven uitzien. Over de hele wereld worden plastische chirurgie en esthetische behandelingen dan ook steeds populairder. Ook in België is die trend duidelijk merkbaar. Opvallend is dat mensen steeds jonger een esthetische ingreep ondergaan. Welke ingrepen zijn het populairst? 

Liposuctie

Sinds kort heeft liposuctie de borstvergroting van de troon gestoten als meest voorkomende esthetische ingreep. Niet alleen in België, maar ook wereldwijd. Bij liposuctie wordt het overtollig onderhuids vet, uit je buik, billen of hals gezogen. Volgens experten is de stijging van liposuctie te wijten aan het feit dat die ingreep veel veiliger is geworden dan vroeger. Een liposuctie zorgt voor goede resultaten en laat geen littekens achter. Bovendien zijn de technieken en de apparatuur enorm geëvolueerd bij 10 jaar geleden én zijn er heel duidelijke richtlijnen waardoor de veiligheidsrisico’s alsmaar kleiner worden.

Borstvergroting 

Borstvergroting is dus niet langer dé populairste cosmetische ingreep. Het aantal ingrepen stijgt nog altijd, maar minder extreem dan een aantal jaar geleden. Een opvallende vaststelling is zelfs dat steeds meer vrouwen hun borstvergroting weer ongedaan laten maken. Dat heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die bij een implantaat komen kijken. 

botox

Botox

Botox en fillers zitten dan weer enorm in de lift. Het is al langer een populair medium om er jonger en rimpelloos uit te zien. Een opvallende, recente trend is dat jonge mensen, zelfs 18-jarigen, steeds vroeger met die esthetische behandelingen starten.  Het voordeel is dat die snel, efficiënt en pijnloos verlopen. Het nadeel is dat je die behandelingen regelmatig opnieuw moet laten doen. Botox werkt bijvoorbeeld slechts zes maanden. Als je jong start, moet je de rest van je leven dus die behandelingen regelmatig opnieuw laten doen. 

Lipolyse

Heel wat onvolmaaktheden aan je lichaam kan je dus ook zonder operatie oplossen. Denk bijvoorbeeld aan een lipolyse. Anders dan bij een liposuctie wordt hier geen operatie uitgevoerd. Heb je ook zo’n hekel aan die vervelende dubbele kin? Vaak kan je er helemaal niet aan doen én is het aartsmoeilijk om dat vetlaagje weg te krijgen. Zelfs door fervent te sporten of een streng dieet te volgen, krijg je dat vervelend probleem niet opgelost. Lipolyse of  vetverbranding is een medische techniek om lokale vetophopingen op te lossen. Bij lipolyse wordt de stof door middel van kleine injecties in het vetweefsel geïnjecteerd. Daardoor breken de vetcellen af en worden ze via de lever uit je lichaam verwijderd. En zo ben je eindelijk af van die dubbele kin! 

Plaats een reactie